Stockholms stad

Stockholms stad väljer Tieto som leverantör av it-service för förvaltningar och bolag

Dela

Stockholms stad har beslutat att tilldela Tieto Sweden AB kontraktet i upphandlingen av it-service för förvaltningar och bolag. Avtal mellan parterna skrivs idag tisdag 28 november.

Upphandlingen omfattar arbetsplatstjänster, server- och applikationsdrift samt service desk. Avtalet gäller till och med den 31 december 2023 med möjlighet till förlängning i upp till sex år.

– Det är glädjande att vi nu tillsammans med Tieto kan starta arbetet med att införa nästa generation it-service till stadens förvaltningar och bolag. Att vi nu får en modern it-service på plats är en viktig del i Stockholms stads digitaliseringsarbete, säger Ann Hellenius, it-direktör i Stockholms stad.

Fakta om Gemensam it-service

Upphandlingen av nästa generation it-service för förvaltningar och bolag syftar till att erbjuda effektivare infrastruktur och stödfunktioner samt ett bredare utbud av tjänster och produkter.

De produkter och tjänster som upphandlats innehåller bland annat datorer, surfplattor, skärmar, skrivare, tjänster för digitala enheter såsom operativsystem, kontorsprogram och infrastrukturtjänster.

Läs mer på:

Kontakter

För ytterligare information:
Anette Brifalk, enhetschef Digital kommunikation
Stadshuset, 105 35 Stockholm
Hantverkargatan 3D
Telefon: +46 8 508 295 95
E-post: anette.brifalk@stockholm.se
www.stockholm.se/smartstad
@smartsthlm

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum