Linköpings kommun – Politik

Stöd till restauranger genom nedsänkning av avgifter för serveringstillstånd

Dela

På tisdag den 14 december kommer kommunstyrelsen att ge social- och omsorgsnämnden tillfällig befogenhet att under 2021, på grund av rådande coronapandemin, besluta om nedsättning eller efterskänkande av avgifter enligt kommunens taxa för serveringstillstånd, i syfte att ge allmänt stöd till näringslivet.

Sedan i mitten av mars 2020 har förutsättningarna för näringslivet i Linköping förändrats med anledning av att spridningen av coronaviruset, covid-19, tog fart i Sverige. Utvecklingen av pandemin och sammanhängande förlängda restriktioner har drabbat företag som redan haft det svårt och som nu löper en ökad risk för konkurser.

– Våra krögare har den senaste tiden haft det väldigt tufft i och med pandemin. Jag är därför glad över att vi som kommun nu gör en ytterligare åtgärd för att hjälpa våra krögare genom att efterskänka avgifterna. Det kommer inte att kunna kompensera allt, men förhoppningsvis gör det att fler restauranger lever kvar, säger Annika Krutzén (M), kommunalråd och ordförande i social- och omsorgsnämnden. 

Företagen inom de branscher som drabbas är i stor utsträckning företag som är både platsbundna och personalintensiva och erbjuder många, inte minst unga personer och personer med utländsk bakgrund, ett första steg in på arbetsmarknaden.

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Allians för Linköpings vision för Linköping grundar sig i tre grundläggande principer. Vi tror först och främst på varje människas rätt att utforma sina egna liv efter sina egna önskemål. Människan måste alltid sättas framför systemen. Vi tror på ett fritt näringsliv där entreprenörer och företagare fritt får skapa, uppfinna och utbyta nya idéer. Sist men kanske viktigast tror vi på en kommun som levererar sina grundläggande kärnuppgifter. Att vi erbjuder en kvalitativ skolgång, omsorg och ett skyddsnät för dem som verkligen behöver det. I Allians för Linköpings kommun får alla plats.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

Allians för Linköpings satsningar i social- och omsorgsnämndens internbudget för 202220.10.2021 10:26:29 CEST | Pressmeddelande

Arbetet som bedrivs av kommunens social- och omsorgsförvaltning håller en hög kvalitet och för att kunna fortsätta hålla denna höga nivå är det viktigt att förvaltningens medarbetare har en god arbetsmiljö så att kommunen även framgent kan möta Linköpingsbornas behov av omsorgsinsatser. Därför avsätter Allians för Linköping resurser för bland annat förbättringar inom arbetsvillkor och arbetsmiljö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum