Stockholms stad

Stolta medarbetare och ledning i Skärholmen Silviahemscertifieras

Dela

Skärholmens hemtjänst och beställarenheten omsorg om äldre är väldigt stolta över att certifieras via Silviahemmet i palliativ vårdfilosofi fredagen den 8:e februari. Tillsammans med Sätra vård- och omsorgsboende som fick sitt första certifikat år 2013 är nu hela äldreomsorgen i kommunal regi i Skärholmen Silviahemscertifierad.

Fredagen den 8:e februari kommer Skärholmens stadsdelsförvaltning att fira hemtjänstens och beställarenhetens certifiering med medarbetare och ledning.

Tillsammans med Sätra vård- och omsorgsboende som fick sitt första certifikat år 2013 är nu hela äldreomsorgen i kommunal regi i Skärholmen Silviahemscertifierad. Skärholmens stadsdelsförvaltning är därmed den enda stadsdelen i Stockholms stad vars hela äldreomsorg är certifierad.

Att bli Silviahemscertifierad innebär att alla medarbetare – vårdpersonal, biståndshandläggare, chefer med flera – blir utbildade i demensvård/ palliativ vårdfilosofi i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och deras anhöriga.

- Detta har varit en långsiktig och metodisk satsning från vår sida som inleddes 2012 berättar Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri. Att alla som arbetar med omsorg av äldre, i alla led,  blir Silviahemscertifierade kommer att bidra till omsorg av mycket god kvalité till de äldre i Skärholmens stadsdelsnämndsområde.

Målet med arbetet mot ett certifikat är att införliva ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka och att stimulera till fortsatt och kontinuerlig kompetensutveckling samt regelbunden reflektion.

Firandet inleds med tal av Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri och Anna Mattson, avdelningschef på socialtjänsten. Sen talar stadsdelsnämndens ordförande Johan Kling som följs av äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner.

Därefter kommer Silviahemmet och delar ut diplom till medarbetarna och överlämna ett certifikat signerat av H.M Drottning Silvia.

Efter diplomutdelningen bjuds det på mat och kaffe och tårta.

Kontaktperson

Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri.Skärholmens stadsdelsförvaltning. 

E-post: andreas.thorstensson@stockholm.se

Telefon: 08-50824552.

Nyckelord

Kontakter

Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Skärholmens stadsdelsförvaltning.

E-post: andreas.thorstensson@stockholm.se

Telefon: 08-508 24 552.

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Imorgon startar årets upplaga av Stockholms Kulturfestival12.8.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Imorgon drar Stockholms Kulturfestival igång. Festivalen pågår mellan 13-17 augusti i Stockholms innerstad och temat för årets kulturfest är rymden. Livesamtal med en astronaut på ISS, svävande planeter och audiovisuella föreställningar är bara några smakprov ur festivalens fullspäckade program där allt är gratis att besöka. Festivalens stjärnsprakande invigning sker imorgon på Gustav Adolfs torg klockan 20.00, med bland annat urpremiär av temaverket Space Station Earth.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum