Stockholms stad

Strandpromenad och park invigdes i Farsta

Dela

Magelungens strandpromenad och parken Måsen invigdes igår den 22 september. Projekten är båda del av Stockholms stads satsning Grönare Stockholm.

Magelungens strandpromenad. Foto: Lennart Johansson.
Magelungens strandpromenad. Foto: Lennart Johansson.

Invigningen startade vid parken Måsen och fortsatte efter det vid Magelungens strandpromenad. Invigningstalare vid parken Måsen var projektledare Magdalena Möne från trafikkontoret, Farsta stadsdelsförvaltnings nämndordförande Kristina Lutz och Daniel Helldén, trafikborgarråd i Stockholms stad.

Vid Magelungens strandpromenad talade projektledare Ann-Louise Dyer, trafikkontoret, Stockholms stads stadsträdgårdsmästare Elisabeth Rosenquist Saidac och Daniel Helldén.

–Det är fantastiskt att vi idag har invigt ytterligare två av Grönare stockholmsprojekten som är en del av stadens stora gröna satsning i ytterstaden. Samtliga projekt tas fram i samverkan med stadsdelarna och de boende, säger Elisabeth Rosenquist Saidac.

Upprustningen av parken Måsen syftar till att utveckla gröna värden och göra platsen mer attraktiv, skapa en mötesplats för barn och vuxna och öka tryggheten. Projektet ska bidra till mer levande med trivsammare vistelsemiljöer. Växtbäddar med biokol har byggts för tillrinnande dagvatten. Vattnet försörjer växtligheten och biokol i bäddarna bidrar till rening innan vattnet når Magelungen.

Den upprustade strandpromenaden sträcker sig fem kilometer längs Magelungens strand mellan Fagersjö och Farsta Strand. Från upphöjda trädäck med utsikt över vattnet i nordvästra delen, i sydöstlig riktning förbi stora solbryggan vid Farsta strandbad, kojbyggarland och till den nybyggda bryggan vid Edö.

– Efter flera års arbete där många Fagersjöbor har deltagit och engagerat sig har vi äntligen öppnat parkleken Måsen och strandpromenaden Magelungen. Jag är övertygad om att de båda kommer att bli mötesplatser för hela stadsdelen och bidra till såväl stärkt integration som ett mer levande och sammanhållet Farsta, säger Kristina Lutz.

Upprustningen höjer kvalitén på strandpromenaden och skapar trivsammare miljöer för hälsa och rekreation samt erbjuder upplevelser och avkoppling.

Satsningen Grönare Stockholm startade 2017 och fortsätter fram till 2022. Av de första 32 utvalda platserna är 18 nu färdigställda och fler platser kommer att väljas ut för upprustning inom de närmaste åren.


Mer information:

vaxer.stockholm/projekt/magelungens-strandpromenad/

vaxer.stockholm/projekt/masen-parklek-blir-motesplats-for-alla/

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Magelungens strandpromenad. Foto: Lennart Johansson.
Magelungens strandpromenad. Foto: Lennart Johansson.
Ladda ned bild
Projektledare Magdalena Möne, trafikkontoret, inviger parken Måsen. Foto: Lennart Johansson.
Projektledare Magdalena Möne, trafikkontoret, inviger parken Måsen. Foto: Lennart Johansson.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum