Svenska Bowlingförbundet

Svenska Bowlingförbundet tillsätter verksamhetsutvecklare till parabowling

Dela

Svenska Bowlingförbundet satsar på parabowling och tillsätter en verksamhetsutvecklare. Johanna Svenungsson från Göteborg blir den första verksamhetsutvecklaren inom parabowling. – Det ska bli fantastiskt roligt och utmanande, Svenungsson.

Svenska Bowlingförbundet vill utveckla parabowlingen och ett stort steg i det är att tillsätta en verksamhetsutvecklare som arbetar för området. Johanna Svenungsson, 29, börjar tjänsten den 19 april. Svenska Bowlingförbundets generalsekreterare Peter Hodor är glad över rekryteringen.

– Efter coronapandemin kan vi äntligen komma igång med vår satsning på parabowling. Att ha en verksamhetsutvecklare på heltid kommer att betyda oerhört mycket för den verksamheten och det ska bli väldigt spännande att starta igång detta på allvar. I Johanna får vi en person med god erfarenhet från området och som också kan komma med nya synsätt på hur vi kan ta parabowlingen vidare. Vi är väldigt glada över att hon valt att börja hos oss, säger Peter Hodor.

Johanna Svenungsson har en utbildning inom idrottspsykologi och kommer från ett jobb som behandlingspedagog på ett HVB-hem. Hon har tidigare bland annat varit föreningsutvecklare på IOGT-NTO och även arbetat med personer med funktionsvariationer i flera olika miljöer.
– Jag har jobbat med målgruppen tidigare och även med idrott men aldrig båda delarna samtidigt. Det ska bli väldigt roligt att nu få arbeta med målgruppen för para och kombinera det med idrott och rörelse, säger hon.

Johanna var tidigare elitboxare och som bäst rankad trea i Sverige och hon har tävlat internationellt. Hon slutade för fem år sedan på grund av skador men har fortsatt att vara engagerad i boxningen bland annat som mental tränare för juniorlandslaget. Det hon tar med sig allra mest från boxningen är att jobba med människor och möta alla ideella krafter.
– Det är härligt att ta del av den passionen och glädjen som så många har för sporten. Det ska bli spännande att få uppleva det inom bowlingen nu.
Bowlingen blir en ny sport för henne och hon är laddad inför att sätta sig in i den.
– Jag ser fram emot att möta alla föreningar, spelare, ledare och få en inblick i verksamheten och ta del av allt positivt som görs samt vilka utmaningar man ställs inför.

Hon har klara mål med vad hon vill uppnå som verksamhetsutvecklare.
– Jag hoppas kunna få fler personer att hitta till bowlingen. Det känns som en fantastisk plattform där man utvecklas efter sina egna förutsättningar, med eller utan funktionsvariation. Det känns viktigt att få till verktyg som stöttar upp parabowlingen och ha bra strategier för rekrytering samt en långsiktig plan för det.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Johanna Svenungsson börjar som verksamhetsutvecklare till parabowling den 19 april.
Johanna Svenungsson börjar som verksamhetsutvecklare till parabowling den 19 april.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum