Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Svenska kyrkan Västerås rekryterar ny chef

Dela

Nuvarande domprost Susann Senter går i pension under våren 2019, och nu startar rekryteringen av ny chef för Svenska kyrkan i Västerås.

Svenska kyrkan Västerås är landets näst största pastorat, med fler än 85 000 medlemmar och mer än 230 heltidsanställda.

- Det görs  mycket som är bra och viktigt för många människor i våra kyrkor och församlingshem!, säger Jörgen Eklund, kyrkorådets ordförande. Under fjolåret genomfördes över 33 000 aktiviteter som gudstjänster, barn- och ungdomsverksamheter, musik- och körverksamheter och mycket annat.

Samtidigt står hela Svenska kyrkan inför stora utmaningar och nödvändig utveckling. I Västerås har man redan hunnit arbeta med utveckling av pastoratets organisation och verksamheter.

Ett arbete pågår även med att ta fram en plan för hur fastigheter och lokaler ska användas. Inom begravningsverksamheten står huvudanläggningen Hovdestalunds kyrkogård inför den mest omfattande förnyelsen sedan 1950-talet.

- Vi ser det som en viktig uppgift för vår domprost att medverka till att utveckla verksamheter som kan växa framåt i tiden, säger Eklund. Det vi redan gör och har ska förstås också genomföras och skötas på bästa sätt. Men ibland kan det även behöva ansas och rensas för att skapa utrymme för det nya som ska växa fram. Verksamheter för barn, unga och familjer tillhör det vi gärna vill utveckla och satsa mera på!

Att leda en stor och mångfacetterad organisation som Västerås pastorat ställer givetvis krav på en ledare, och stor vikt i rekryteringsprocessen kommer bl.a. att läggas på tidigare erfarenheter som ledare.

- Ett intressant och spännande uppdrag väntar på den som blir vår nya domprost. Vi har ambitioner, en bra bemanning och ekonomiska resurser - därmed finns det goda förutsättningar för en chef att leda oss in i framtiden, säger Jörgen Eklund.

Utöver att vara chef för Västerås pastorat har domprosten viktiga uppgifter i Västerås stift. En särskild Tillsättningsnämnd, med ledamöter från både Västerås pastorat och Västerås stift, ansvarar därför för rekryteringen.

Ansökningsperioden är öppen till 10 augusti.


Läs mer om tjänsten på: 
https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/ar-du-var-nya-domprost


Kontakt: Jörgen Eklund, ordförande för kyrkorådet i Västerås pastorat
076-126 31 81, jorgen.e.eklund@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum