Svenska Bowlingförbundet

Sverige vidare till semifinal i Team - femte medaljen är säkrad

Dela

Sverige är vidare till semifinal i Team på damsidan och har säkrat den femte medaljen för blågult i U21-VM. – Det känns jättekul och det här är den roligaste distansen när man får kämpa tillsammans, säger Emma Halttunen.

Emma Halttunen, Nora Johansson, Ottilia Gunnarsson, Hanna Engberg
Emma Halttunen, Nora Johansson, Ottilia Gunnarsson, Hanna Engberg

I sista gruppspelsmatchen besegrade de Thailand med 194-184 och semifinalplatsen var klar. Sverige vann totalt fem matcher i grupp A och blev tvåa på 15 poäng. Emma Halttunen menar att sammanhållningen var en nyckel till avancemanget.
– Vi håller oss samman och hejar på varandra hela tiden. Vi får med några viktiga strikar och i sista matchen kändes det som vi hade ganska bra koll på det, säger Emma Halttunen som har säkrat sin andra medalj i mästerskapet.
– Det trodde jag inte inför mästerskapet och det är riktigt stort. 

För Ottilia Gunnarsson är det första VM-medaljen som är säkrad.
– Det känns väldigt bra. Det är ändå ett VM så det är väldigt häftigt. Jag och Hanna (Engberg) har haft det lite tufft här innan så det är skönt att vi får med oss detta.

I kvalet där Sverige blev fyra hade de som plan att leta nya lösningar vilket Gunnarsson tycker att de hade god nytta av i matchspelet.
– Framförallt för mig och Hanna var det viktigt. Vi hittade spelet bättre och vi alla fyra fick till det bra som lag. Vi täckte upp rutor för varandra och hjälptes åt.

I semifinalen väntar USA på onsdag kl 15.30.
– USA är tuffa men det är vi också. Det gäller att vi fokuserar på vårt och vi har absolut en chans, säger Ottilia Gunnarsson.

Förbundskapten Mattias Melin är nöjd med lagets insats.
– Det är fantastiskt starkt gjort och väldigt välförtjänt. Tjejerna stressar inte upp sig när de stöter på problem utan tar det lugnt hela vägen.

Imorgon är det dags för mixed. Squad 1 börjar kl 09.30 och där spelar Hanna Engberg, Ottilia Gunnarsson, William Berggren och Oliver Dahlgren.
I squad 3 kl 15.30 spelar Emma Halttunen, Nora Johansson, Carl Eklund och Robin Ilhammar.

Sveriges lag på damsidan
Hanna Engberg
Emma Halttunen
Ottilia Gunnarsson
Nora Johansson

Förbundskapten Mattias Melin
Assisterande coach Moa Ekström

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma Halttunen, Nora Johansson, Ottilia Gunnarsson, Hanna Engberg
Emma Halttunen, Nora Johansson, Ottilia Gunnarsson, Hanna Engberg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum