Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Trafikverket riskerar osund konkurrens med förändrat basunderhåll

Dela

- Staten ska inte konkurrera med privata företag på en redan konkurrensutsatt marknad. Det är av största vikt att en stabil och långsiktig politisk enighet skapas för att utvecklingen av det svenska järnvägssystemet ska komma till stånd, säger Robert Röder, Ordförande i Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer.

Gällande regeringens kommittédirektiv för överföring av basunderhåll från Infranord till Trafikverket förordar Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer därför förändrat gränssnitt inom Trafikverket om vad staten ska göra i egen regi.

- FSJ anser att besiktning och akut felavhjälpning ska utföras av Trafikverket, detta bidrar till en ökad punktlighet för resenärer och godsköpare samtidigt som Trafikverket ges möjlighet att utvecklas till en bättre beställare. Att utveckla den hållbara och konkurrenskraftiga infrastrukturen tar tid. Processerna löper över flera politiska mandatperioder och ändrade förutsättningar slösar på resurser, säger Robert Röder. 

FSJ anser dock att Trafikverket bör få ett övergripande ansvar för kompetensförsörjning och utbildning till järnvägsyrken.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer
Föreningen Sveriges JärnvägsentreprenörerFöreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer (FSJ) tillvaratar intresset för företag som i Sverige bedriver verksamhet inom järnvägsentreprenader. Föreningens viktigaste uppgifter är att arbeta för säkerhet, en leverantörsmarknad på lika villkor, tryggad kompetensförsörjning och att verka för en positiv bild av järnvägsbranschen. Läs mer på https://www.jarnvagsentreprenorerna.se/

 

Följ Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum