Tre biskopar på gränsen

Dela

På Annandag påsk, den 22 april, firar biskoparna i Västerås, Strängnäs och Karlstad stift gemensam gudstjänst i Järnboås kyrka i Nora bergslags församling i Västerås stift.

Tre biskopar firar gudstjänst i Järnboås kyrka på annandag påsk. Foto: Västerås stift
Tre biskopar firar gudstjänst i Järnboås kyrka på annandag påsk. Foto: Västerås stift

Gudstjänsten har rubriken ”Psalmer på gränsen” och är ett gemensamt arrangemang för Västerås, Strängnäs och Karlstad stift, som gränsar till varandra. Det här är tredje året som biskoparna firar gudstjänst tillsammans på annandag påsk.

Biskoparna Mikael Mogren, Västerås stift, Johan Dalman, Strängnäs stift, och Sören Dalevi, Karlstad stift, kommer att hålla en kortare predikan var. I gudstjänsten medverkar även de tre kontraktsprostarna Tomas Rådehed, Britta Landin och Pernilla Rosin, samt musiker, kör och brassensemble.

– Påsken är en härlig högtid med stor uppståndelse. Biskopsmötet i Järnboås kommer att bli en gnistrande fest med mycket musik. Stämningen brukar vara hög när vi ses, säger biskop Mikael Mogren om gudstjänsten där det kommer att sjungas många kända psalmer.

Tid: Annandag påsk, måndag den 22 april, kl 16
Plats: Järnboås kyrka

Välkomna!

För mer information:
Britta Landin
Kontraktsprost och kyrkoherde Nora bergslags församling
Tfn: 0587-848 02

Nyckelord

Bilder

Tre biskopar firar gudstjänst i Järnboås kyrka på annandag påsk. Foto: Västerås stift
Tre biskopar firar gudstjänst i Järnboås kyrka på annandag påsk. Foto: Västerås stift
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

Biskopen: Begravningsseden riskerar att brytas19.5.2020 06:00:00 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkans biskopar har tagit fram en särskild ordning för minnesgudstjänst som ska kunna användas då människor inte kan närvara vid en vanlig begravningsgudstjänst. Samtidigt väcker coronakrisen i kombination med en vikande begravningstrend frågan om vad pandemin gör med begravningsseden. ”Begravningar är jätteviktiga för ett samhälle och nu riskerar seden att brytas”, säger biskop Mikael Mogren som ser med oro på utvecklingen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum