Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Tre seminarier du inte bör missa under Automässan

Dela
Vad har EU:s dataskyddsdirektiv, gruppundantaget och digitaliseringen av fordonen och branschen gemensamt? Alla tre är viktiga och för fordonsbranschen avgörande frågor – som du kan få senaste nytt och lära dig mer om ifall du besöker Sveriges Fordonsverkstäders Förenings seminarier under Automässan.

Utöver närmare 250 utställare så bjuder Automässan, under tre av de fyra dagarna, även på ett fullmatat program med seminarier. På tre av dessa seminarier handlar om frågor som på olika sätt är avgörande för vår bransch:

SERMI – den nya standarden i EU för hantering av säkerhetsrelaterad fordonsdata kopplad till reparation och underhåll – vad innebär den för branschen? Hur blir verkstaden certifierad och hur kommer kontrollerna se ut?
Jan-Willem van der Linden, specialist på data och digitalisering på den nederländska branschorganisationen Bovag med cirka 9000 medlemsföretag i automotivebranschen, reder ut begreppen kring Sermi.
Onsdag kl 9.30-10.15

DIGITALISERINGEN av vår bransch och av fordonen: Vi är mitt uppe i den så kallade ”digitaliseringen”, eller är vi det? Har vi i själva verket kanske bara sett början på digitaliseringen?
Irländaren Ronan McDonagh som sedan hösten 2021 är teknisk direktör på FIGIEFA – paraplyorganisationen för fordonseftermarknadsföretagen i EU – skingrar dimmorna kring digitaliseringen av fordonsbranschen.
Onsdag kl 10.30-11.15

GRUPPUNDANTAGET, som garanterar att de fria verkstäderna kan utföra service med bibehållen garanti på bilen, ersätts i juni i år av ett nytt.
Hur det nya gruppundantaget ser ut och vad det innebär för branschen berättar SFVF:s jurist Ulf Stefansson och Robert Hård, direktör i juridik och hållbarhet på Mekonomen Group och Sverigerepresentant i Figiefas arbetsgrupp för översynen av gruppundantaget.
Onsdag kl 14.00-14.45

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Sveriges Fordonsverkstäders Förening
Sveriges Fordonsverkstäders Förening
Alströmergatan 18
112 47 Stockholm

08-519 475 10https://www.sfvf.eu

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) – en branschförening där verkstädernas frågor står i centrum – och inget annat!

SFVF, Sveriges Fordonsverkstäders Förening, är Nordens största verkstadsförening inom fordonsbranschen och representerar över 2 200 seriösa medlemsföretag.
Våra medlemmar består av professionella service-, däck-, glas- och skadeverkstäder, bil-, husbil- och husvagnhandlare samt rekonditioneringsföretag för personbilar och lastbilar.

SFVF samverkar med myndigheter, departement och organisationer på den svenska fordonseftermarknaden.
Vi bevakar, informerar, är med och påverkar regler, lagar och övergripande beslut i branschen för att förbättra villkoren både för bilägare och våra medlemsföretag.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening är medlem i den europeiska samarbetsorganisationen för bilhandel och bilverkstäder, CECRA, och är medlem i det internationella skadenätverket AIRC,
samt driver genom samarbetet AFCAR kampanjen för bilägarnas och verkstädernas rättigheter, Rigth-to-Repair Campaign, förkortat R2RC.

Följ Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Fordonsverkstäders Förening

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum