Stockholms stadStockholms stad

Turnerande konstutställning i Stockholm

Dela

5 juli till 30 augusti bjuder Kulturskolan Stockholm på en turnerande konstutställning. 22 unika konstverk skapade barn av och ungdomar, tar plats på gator och torg i Stockholm.

Pappersprinsessan, av Anna, 17 år
Kulturskolans Avancerade Program (KAP)
Pappersprinsessan, av Anna, 17 år Kulturskolans Avancerade Program (KAP)

– Det här är ett fint sätt att visa upp Kulturskolans verksamhet och levandegöra stadsmiljön med elevernas fantastiska konstverk. Jag hoppas att utställningen bidrar till att fler får upp ögonen för Kulturskolan så att fler barn och unga får möjlighet att prova på eget skapande, säger kulturborgarråd Jonas Naddebo (C).

­–Vi på Kulturskolan hoppas att utställningen ska inspirera, integrera, och skapa glädje för stockholmare i deras närmiljö, och även glädja de som besöker vår stad i sommar.” säger Sabina Forsberg och Anna Sörensen, producenter på Kulturskolan Stockholm.

De unga konstnärerna som bidrar med verk till konstutställningen har under året deltagit i Kulturskolans konst- och mediekurser. Eleverna är i åldrarna 6 till 20 år och kommer från flera delar av Stockholm.Kulturskolan är en stor verksamhet som når många unga, så konstpedagogerna har haft en utmanande uppgift att välja ut 22 verk.

–Slutresultatet har blivit en samling unika konstverk som vi är stolta över att få visa för allmänheten runt om i Stockholm med start i Farsta Centrum med start 5 - 11 juli,  säger Anna Sörensen.

Fakta
Verken är skapade av elever i Kulturskolans konst- och mediekurser, där även Kulturskolans Avancerade Program (KAP), Kulturskolans Resurscenter, Unga Berättars feriearbetarprojekt i Tensta, samverkansprojekten ”Kultur för alla” i Rågsved och Rinkeby och ”Må bra av Kultur” även ingår.

För mer information om turnéplan kontakta: 
Anna Sörensen, Producent på Kulturskolan
anna.sorensen@edu.stockholm.se | +46 761294830

Anders Elers Ivarsson, Kvalitetschef Kulturskolan
anders.elers.ivarsson@edu.stockholm.se | +46 761-231855

www.kulturskolan.stockholm.se

Om Kulturskolan Stockholm:
Kulturskolan ger dig som är 6-22 år möjligheter till eget konstnärligt skapande, nya intressen och många möten. Du kan välja mellan 70 olika ämnen och hundratals kurser inom musik, teater, dans, cirkus, konst och media. Kulturskolan har kurser som sträcker sig över en hel termin men även kortare kurser och lovkurser, i egna lokaler och i skolor, men även på andra platser i Stockholm, genom samarbeten och projekt.
Länk: Kurser på din fritid - Kulturskolan Stockholm

Om Kulturskolans Avancerade Program (KAP) konst och media:
Antagningar till KAP konst och media görs för 13-19 åringar i slutet på varje vårtermin med arbetsprover och genom att delta i en workshop. Eleverna får sedan under sina kurser möjligheter att utmanas som konstnärer genom att fördjupa sina kunskaper inom teckning, måleri, skulptur, foto, konstfilm, konstteori och egna utställningar.

Om Unga Berättars konstprojekt med feriearbetare:
Feriearbetande ungdomar i Rinkeby-Kista handledda av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm, skapade under höstlovet 2020 ett offentligt mosaik-konstverk i gångtunneln på Kvarnbygången under Hjulstavägen, i Tensta. Den blå mosaikkatten Chat bleu, som avbildats till utställningen, är en utav de personliga bilderna som fyller väggarna i Tenstas gångtunnel.
Projektet och genomfördes på uppdrag av Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

Om projektet Må bra med kultur:
Konstverket Sorgearbete har skapats i projektet ”Må Bra med Kultur” där unga asylsökande och nyanlända har provat olika kulturaktiviteter tillsammans med bl a Kulturskolan Stockholm och Stockholms Stadsbibliotek, för att se om det kan fungera som buffert mot stress och psykisk ohälsa. Projektet genomfördes av APC, asylmottagningar ochkommunernas kulturförvaltningar på uppdrag av Region Stockholm.

Om projekten Kultur för alla:
I projektet Kultur för alla har Kulturskolan samverkat med skolor, fritidshem, fritidsgårdar, bibliotek och föreningar i Stockholms ytterområden för att erbjuda barn och unga kulturella aktiviteter.
Målet är att skapa meningsfull fritidssysselsättning för att bredda deltagandet i kulturskolan, och två av konstverken i utställningen kommer från samverkansprojekt i Rågsved och Rinkeby.
Projektet Kultur för alla genomfördes med utvecklingsbidrag från Kulturrådet.


Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Pappersprinsessan, av Anna, 17 år
Kulturskolans Avancerade Program (KAP)
Pappersprinsessan, av Anna, 17 år Kulturskolans Avancerade Program (KAP)
Ladda ned bild
Inbillningen, av Ingrid 8 år 
Bibblerian, Hässelby gård
Inbillningen, av Ingrid 8 år Bibblerian, Hässelby gård
Ladda ned bild
Behind the mask                
 ”Kultur för alla” ett samverkansprojekt för unga i Aktivitetshuset i Rågsved
Behind the mask ”Kultur för alla” ett samverkansprojekt för unga i Aktivitetshuset i Rågsved
Ladda ned bild
Tyrbot, av Sousen 7 år           
Kulturskolan i Tensta
Tyrbot, av Sousen 7 år Kulturskolan i Tensta
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vasagatan byggs om: Ytterligare tre sträckor klara och nu startar arbetet med nya områden21.10.2021 11:00:23 CEST | Pressmeddelande

Natten mellan måndag 25 och tisdag 26 oktober startar nya arbeten på Vasagatan. Samtidigt blir arbetet klart i flera områden som har byggts sedan i maj och dessa öppnas nu helt för allmänheten. Under byggtiden är det fortsatt påverkan på framkomligheten för gående, bil- och cykeltrafik på och nära Vasagatan. Stockholms stads arbete med att bygga om Vasagatan har pågått sedan hösten 2018 och beräknas vara helt klart i september 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum