Riksteatern

Turnéstart för Hallå! Popmusik, kickar å kläder med Magnus Uggla

Dela
Magnus Ugglas monolog Hallå! Popmusik, kickar å kläder har hyllats av både publiken och kritikerna. Nu åker den efterlängtade föreställningen på turné med Riksteatern och spelar på ett 10-tal orter runt om landet.
Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker

Hallå! Popmusik, kickar å kläder är Magnus Ugglas självbiografiska monolog om hur karriären startade en gång i tiden och andra höjdpunkter från karriären. I föreställningen berättar Uggla personligt om sin uppväxt, hur popmusiken förändrat hans liv, det stora genombrottet bland mycket annat. En intim föreställning där Uggla även, tillsammans med tre musiker, framför låtar från samma tid. För manus står Martin Luuk och föreställningen är regisserad av Sunil Munshi.

- För andra gången knyts säcken ihop. Första gången var i maj när föreställningen gästspelade på Dramaten, där jag för 40 år sedan var med i Folk och rövare i Kamomilla stad. Nu ska jag äntligen ut på turné med Riksteatern, där hade jag min första och enda fasta anställning någonsin som vaktmästarbiträde 1970, säger Magnus Uggla.

Föreställningen hyllades av en enig kritikerkår när den hade urpremiär på Teater Galeasen i oktober 2015. Hallå! Popmusik, kickar å kläder blev även en stor publiksuccé och har även spelats på Orionteatern, Lorensbergsteatern och gästspelat på Dramaten. Riksteaterns turné sträcker sig under november månad med ett 10-tal spelorter runt om i landet, med stort publiktryck på många orter.

Turnépremiär i Linköping den 3 november.

Medverkande Magnus Uggla Anders Nygårds (musiker) Rickard Nilsson (musiker) Nadia Hamouchi (musiker) Regi Sunil Munshi Manus Martin Luuk Scenografi/scenbild Sunil Munshi Ljuddesign Jan Apelholm Kostym Dennis Bröchner Ljusdesign Tobias Hallgren

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/uggla

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/halla-2

Kontakter

För mer inforamtion: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum