Stockholms stad

Ungdomar gör informationsfilmer för nyanlända

Dela

Sommarjobbande ungdomar i Hässelby-Vällingby gör just nu filmer för folk som är bosatta i stadsdelen. Utifrån samtal med stadsdelsförvaltningen skapar de informationsfilmer som ska hjälpa nyanlända att hitta till stadsdelens olika verksamheter. Med hjälp av filmerna kommer målgruppen att få inblick i Medborgarkontoret, kursen Föräldraskap i Sverige, öppna- och introduktionsförskolan.

15 sommarjobbare på fritidsgården Tegelhögen i Vällingby gör filmer om integration.
15 sommarjobbare på fritidsgården Tegelhögen i Vällingby gör filmer om integration.

Välkommen att ta del av deras filmer fredagen 3 juli kl. 12.00-13.00 på Fritidsgården Tegelhögen i Vällingby samt LIVE på våra sociala medier.

Projektet ger de 15 ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. Deltagarna arbetar med hela processen från manus och planering till produktion och redigering

Sommarjobbarna handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs i samarbete med Hässelby - Vällingby stadsdelsförvaltning. Efter att ha lärt sig om dramaturgi, film- och intervjuteknik tar ungdomarna ansvar för sina produktioner uppdelade i grupper.

 ”Det är ett viktigt arbete! Jag har lärt mig mycket om teknik och innehåll. Det är sjukt mycket jobb som krävs för att göra en film som bara är drygt en minut lång.”

- Linn, 17 år, sommarjobbare

För frågor vänligen kontakta Fernando Illezca, 076-825 24 43, fernando.illezca@edu.stockholm.se

Om Unga Berättar

Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

 Hemsida: kulturskolan.stockholm.se/ungaberattar

Instagram: @ungaberattar   Facebook: /ungaberattar  Twitter: @ungaberattar

Nyckelord

Bilder

15 sommarjobbare på fritidsgården Tegelhögen i Vällingby gör filmer om integration.
15 sommarjobbare på fritidsgården Tegelhögen i Vällingby gör filmer om integration.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum