Stockholms stad

Unikt forskningssamarbete mellan MIT, Stockholms stad och KTH

Dela

Med hjälp av AI och Big Data ska framtidens stad byggas. Det kan till exempel handla om utmaningar som trafikstopp, trängsel i kollektivtrafiken och segregation. Välkommen att få en inblick i ett unikt forskningssamarbete som kommer att förändra Stockholm. Samarbetspartners är MIT – ett av världens mest framstående tekniska universitet – Stockholms stad och KTH, Sveriges ledande tekniska universitet.

Fredagen den 29 mars presenteras samarbetet i Stadshuset (ingång via receptionen, Ragnar Östbergs plan 1).

10:30 Signering av samarbetsavtalet följt av intervjutillfälle, RådshallenSignerar avtalet gör Finansborgarråd Anna König Jerlmyr (Stockholms stad), Professor Sigbritt Karlsson (KTH), Professor Carlo Ratti (MIT), Max Barclay (Newsec) och Andreas Hatzigeorgiou (Handelskammaren)
11:00 Seminarium, Gyllene Salen
12:30 Buffélunch och intervjutillfälle, Prinsens galleri

Medverkar gör bland andra

Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad
Carlo Ratti, professor MIT (Massachusetts Institute of Technology) 
Sigbritt Karlsson, professsor och rektor KTH
Muriel Beser Hugosson, skolchef KTH
Max Barclay, nordenchef Newsec
Lukas Ljungqvist, stadsbyggnadskontoret Stockholms stad
Aurore Belfrage, digital diplomat
Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare

Vill du närvara vid seminariet, intervjua någon av de medverkande eller passa på att ta fotografier för framtida behov, vänligen kontakta redaktion@stockholm.se eller presstelefonen 08 508 29 999

Läs mer om projektet Senseable City Lab

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Unikt studentfirande för komvuxelever på Södermalm13.6.2019 11:33:57 CESTPressmeddelande

Åsö vuxengymnasium arrangerade sin allra första examensceremoni för komvuxelever under samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Under ceremonin, som är unik i sitt slag, fick komvuxstuderande chansen att fira sin gymnasieexamen med familj och vänner. – Äntligen ett studentfirande för oss som har gått på komvux, säger Zahraa som är en av de komvuxelever som deltog i examensceremonin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum