Järfälla Kommun

Upphandling av 14 grupp- och servicebostäder enligt LSS i Järfälla avgjord

Dela

Omsorgsföretaget Nytida AB, som sedan tidigare är verksamt i Järfälla, har vunnit upphandlingen om drift av 14 grupp- och servicebostäder i kommunen.

Nytida har drivit verksamheter inom LSS i Järfälla under många år. Fyra av verksamheterna i upphandlingen drivs sedan tidigare av Nytida.

67 brukare och ett 70-tal anställda berörs. All personal har erbjudits att stanna kvar på sina anställningar. Det är enbart driften som tas över av Nytida.

– Jag är jättenöjd. Det här är bra för Järfällaborna. Vi känner Nytida sedan tidigare och jag ser fram emot samarbetet, säger socialnämndens ordförande Dan Engstrand (M).

Preliminärt datum för övergång för de 10 grupp- och servicebostäderna, som idag drivs i kommunal regi, är den 1 april 2020.

Nytida har en detaljerad plan för övertagandet som ska säkra processen. Målet och ambitionen är att den enskilde ska beröras så lite som möjligt av övergången.

Mer information

Dan Engstrand (M), ordförande socialnämnden. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75.

Jenny Wilhelmsson, socialdirektör, jenny.wilhelmsson@jarfalla.se, 08-580 245 40

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Spadtag för Sveriges första superbusslinje - BRT - i Barkarby25.2.2020 14:30:13 CETPressmeddelande

I dag sattes spaden i marken i Barkarby för Sveriges första BRT-väg och BRT-linje. Med dedikerad infrastruktur och elektriska snabbgående bussar enligt BRT-standard ska restiden mellan Barkarbystaden och tunnelbanan i Akalla halveras. Den nya vägen och BRT-linjen är ett viktigt steg för framtidens kollektivtrafik och nästa steg i det unika samarbetet mellan Järfälla kommun, SL och Nobina att skapa världens modernaste kollektivtrafik i Barkarby.

Pressinbjudan - Spadtag för unik superbusslinje i Barkarby25.2.2020 07:05:00 CETPressmeddelande

2020 öppnar den första elektrifierade BRT-linjen i Stockholm och i dag tas det första spadtaget i Barkarby för det som blir Sveriges första riktiga BRT-busslinje. Genom dedikerad infrastruktur och helt elektriska BRT-bussar med snabba flöden och hög turtäthet tas därmed ett spadtag för framtidens kollektivtrafik och fortsättningen på samarbetet i Barkarbystaden. Till detta spadtag är ni varmt välkomna att delta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum