Ticket

Utflykter nära dubbelt så viktigt som smidig flygresa

Dela

Nästan 3 av 10 svenska resenärer prioriterar utflykter eller aktiviteter på resmålet när semesterbudgeten ska fördelas. Drygt en fjärdedel lägger helst pengarna på ett bra boende, medan endast 17 procent anser att en så smidig resa som möjligt är mest prioriterat. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning.

- Det är otroligt roligt att svenska resenärer prioriterar utflykter och aktiviteter. Jag hade nog gissat att boendet skulle toppa listan, och att det inte skulle vara så stor skillnad ner till att lägga pengar på en så smidig resa som möjligt. Det kan låta klyschigt, men resor ger verkligen minnen för livet och att då lägga pengarna på utflykter under semestern är helt rätt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Unga resenärer mest benägna att lägga pengar på utflykter och aktiviteter

Yngre resenärer i åldersgrupp 18-30 sticker ut som de som i störst utsträckning vill lägga semesterkassan på utflykter på resmålet - 38 procent spenderar helst pengar på att se och uppleva så mycket som möjligt under resan. Bland de äldre resenärerna i åldern 66-79 är motsvarande siffra endast 23 procent.

Smidig resa viktigare ju äldre man blir

De mer seniora resenärerna (66-79 år) prioriterar betydligt mer än övriga resenärer en smidig resa med t.ex. direktflyg och bra flygtider (26 procent). Unga resenärer är klart mest flexibla vad gäller mellanlandningar och mindre bekväma avgångs- och ankomsttider, endast 5 procent anser att en smidig resa är mest värd att spendera reskassan på.

Göteborgare sticker ut

Resenärer från Göteborg sticker ut. Hela 42 procent av göteborgarna lägger helst pengar på aktiviteter/utflykter på resmålet, till skillnad från stockholmare där endast 28 procent anser att aktiviteterna är viktigast. Bland resenärer från Stockholm är det istället bra boende som prioriteras (30 procent).

- För en perfekt utlandsresa är det självklart bra att utgå från vad man vill ha ut av semestern. Om det är upplevelser på resmålet så är det smart att lägga lite tid på research, fråga runt i bekantskapskretsen eller kanske fråga en resesäljare om tips på aktiviteter och utflykter för att på så sätt kunna fokusera på det man vill göra under själva resan, tipsar Katarina Daniels vidare.

Vad lägger du helst pengarna på när du reser utomlands?

  1. Utflykter/aktiviteter på resmålet, 29 procent
  2. Bra boende, 26 procent
  3. Så smidig resa som möjligt (direktflyg, bra avgångs- och ankomsttider etc.), 17 procent
  4. Restaurangbesök, 16 procent
  5. Shopping, 3 procent
  6. Nattliv, 0 procent
  7. Annat, 5 procent
  8. Tveksam, vet ej, 5 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning, riksrepresentativt urval

 

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Många beredda att förändra sitt beteende för att minska klimatpåverkan – få vill avstå utlandsresan1.11.2018 14:45Pressmeddelande

Hälften av svenskarna kan tänka sig att sopsortera eller minimera sitt plastanvändande för att minska sin klimatpåverkan. Var fjärde svensk är villig att äta mindre kött eller avstå från att ta flyget inrikes. Endast en tiondel av svenskarna är däremot beredda att shoppa mindre eller avstå från att flyga utomlands. Endast 4 procent av svenskarna kan inte tänka sig att göra några omställningar alls. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning.

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien ohotad etta i vinter – men långresor ökar mest18.10.2018 11:08Pressmeddelande

De senaste årens stora sug efter utlandsresor fick sig en törn sommaren 2018. Många svenskar är mätta på sol och bad och den minskade efterfrågan håller i sig även för vinterns resor, som minskar antalet bokningar med 14,5 procent. Däremot vill man fortfarande ha miljöombyte och upplevelser – upplevelserika långresor går mot strömmen och ökar bokningarna. Spanien är fortsatt etta över mest bokade semesterländer, men Thailand knappar in allt mer. Dessutom uppger fler svenskar än i fjol att de planerar en utlandsresa i vinter. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

Höstlovets charterraketer – Madeira, Antalya, Hurghada och Dubai11.10.2018 10:20Pressmeddelande

Höstlovet vecka 44 är en av de mest reseintensiva veckorna under hela året, eftersom det till skillnad från till exempel sportlovet inträffar samtidigt för alla skolor i hela landet. Sommarens semester känns avlägsen och många barnfamiljer vill fly höstmörkret med en veckas sol- och badsemester. Helst spenderar svenskarna höstlovet på Gran Canaria, Teneriffa eller Cypern – men det är Antalya, Hurghada, Dubai och Madeira som är årets hetaste uppstickare, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Julens resmålsraketer: Gambia, San Francisco och Orlando4.10.2018 07:40Pressmeddelande

Under julledigheten passar många svenskar på att resa utomlands, både för att få sol och värme, uppleva en annan kultur och för att slippa julstressen på hemmaplan. Årets jul är dessutom mycket fördelaktig för alla arbetstagare, vilket ger möjlighet till utlandsresor utan att behöva ta ut många semesterdagar. De hetaste uppstickarna inför årets jul är Gambia, Orlando, San Francisco och Singapore. Detta visar färsk bokningsstatistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum