Strängnäs stift

Utlandspräst ny chef på stiftsgården Stjärnholm

Dela
Från diakonalt arbete i Stockholms innerstad via Svenska kyrkan i Los Angeles - nu är nya stiftsgårdschefen Hans Bratt Hernberg igång på Stjärnholm.
Hans Bratt Hernberg. Foto: Anna Blåder
Hans Bratt Hernberg. Foto: Anna Blåder

Hans Bratt Hernberg kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Svenska kyrkan i utlandet, SKUT, och byter nu tjänstgöringsort från Los Angeles till Oxelösund.

- Det är jätteroligt, det är en stor nåd att jag har fått den här tjänsten med allt vad den innebär, både utmaningar och möjligheter. Jag har ett väldigt gott hjärta till Strängnäs stift eftersom det var här jag började min bana. Jag känner en trygghet i att vara tillbaka, säger Hans Bratt Hernberg.

Hans blev antagen som diakonkandidat i Strängnäs stift men vigdes 2001 för Stockholm stift. Som diakon har han tjänstgjort i Stockholms domkyrkoförsamling, både i Storkyrkan och i S:ta Clara, under 12 år.

Efter prästvigning i Stockholms stift 2013 tjänstgjorde Hans Bratt Hernberg i Botkyrka församling i fyra år. Därefter har han varit kyrkoherde i SKUT Los Angeles i fem år, med ett kort mellanspel på Mallorca. Där fick han bland annat tillsammans med en annan präst förrätta 200 vigslar på sex veckor!

- Det är en fröjd att vi fått Hans till Stjärnholm. Stjärnholm är ett av Strängnäs stifts nav och en resurs för det stiftsgemensamma arbetet. Där ryms bön, lovsång, rekreation och fördjupning. Unga och gamla från hela stiftet ska känna sig hemma och det kommer Hans att förvalta väl och utveckla. En utlandspräst brukar ju få syssla med allt från kanelbullar till kardinaler och det sammanfaller väl med vad det innebär att vara stiftsgårdschef, säger biskop Johan Dalman.

... 

För mer information:
Anna Blåder, kommunikatör
anna.blader@stjarnholm.se
076-832 27 04

Stiftsgården Stjärnholm är en av Svenska kyrkans 15 stiftsgårdar och ligger i en av Östersjöns vikar mellan Nyköping och Oxelösund. Stiftsgården ska vara ett ”kyrkans hem i Strängnäs stift”, fungera som samlingsplats för stiftets barn och ungdomar och som miljö för utbildning, gudstjänst, andlig förnyelse och själavård. Bland annat bedrivs ett regelundet bön- och gudstjänstliv. Stiftsgården är också mötesplats för kyrka, samhälle och kultur, där goda relationer upprätthålls till såväl kyrkliga som externa gäster. Stiftsgården med dess konferensverksamhet, hotell, lägerboende, restaurang, fastighet, kapell och kyrka drivs av en fristående stiftelse.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hans Bratt Hernberg. Foto: Anna Blåder
Hans Bratt Hernberg. Foto: Anna Blåder
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum