Region Örebro län

Vaccinplanering vecka 31 – bokningen öppnar för personer födda 2005 eller tidigare

Dela

Under vecka 31 vaccinerar Region Örebro län med 15 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 2003 eller tidigare som har möjlighet att vaccinera sig. Från och med måndag kommer bokningen öppna för personer födda 2005 eller tidigare.

Kommande vecka vaccinerar Region Örebro län med 15 000 doser vaccin som fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Nu är det personer som är födda 2003 eller tidigare som kan vaccinera sig genom drop-in eller tidsbokning. Vaccineringen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

Tidsbokning för personer födda 2004 eller 2005

Från och med måndag den 2 augusti kommer bokningen att öppna för personer födda 2004 eller 2005. Ungdomar i den här gruppen ska boka tid på vaccinationsmottagningen för rätt omhändertagande och inte komma via drop-in.

- Vänta inte med vaccinationen! Framför allt ser vi att personer under 30 år behöver prioritera att vaccinera sig, det är också i den åldersgruppen vi har en smittspridning just nu. Vi har gott om vaccin och vill vaccinera så många som möjligt under sommaren för att hindra smittspridningen från att ta fart igen. Att ta både första och andra dosen är viktigt för att uppnå gott skydd, säger Stellan Johansson, vaccinsamordnare i regionen.

Nära 60 procent fullvaccinerade

I Örebro län har 195 927 personer fått sin första dos vaccin och 146 793 personer den andra. Det innebär 78,85 respektive 59,60 procent av länets befolkning. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Nyckelord

Kontakter

Stellan Johansson, vaccinationssamordnare i regionen
Tel: 019-602 72 44
E-post: stellan.johansson@regionorebrolan.se

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum