Länstrafiken Örebro

Vad ska de nya snabbussarna heta?

Dela

Tillsammans förbereder Region Örebro län och Örebro kommun för ett modernt och effektivt kollektivtrafiksystem som kallas BRT (Bus Rapid Transit). Under våren börjar man bygga den första delsträckan som de nya snabbussarna ska trafikera och nu efterlyses örebroarnas hjälp att döpa det nya systemet.

Foto: Örebro kommun, Anders Lind
Foto: Örebro kommun, Anders Lind

Det nya BRT-systemet består av snabbussar med egna körfält, anpassade hållplatser och hög turtäthet. Detta innebär att fler kan resa med kollektivtrafik i stråket än idag. Första sträckan kommer att gå mellan Brickebacken och Tegnérlunden.

– BRT är namnet på själva kollektivtrafiksystemet, men det är kanske inte så tydligt för alla vad man egentligen pratar om när BRT nämns. Därför vill vi ha örebroarnas hjälp att ta fram ett enklare och bra namn för de nya snabbussarna, säger Henrik Emilsson som är projektledare i Örebro kommun.

– Vi hoppas få in många kreativa och nytänkande namnförslag. Vi letar efter ett namn som speglar systemets funktioner. Till exempel kommer de nya bussarna vara lättare att stiga i och ur samtidigt som biljettkontrollerna ska gå snabbare än idag. Det kan vara något som har en tydlig koppling till Örebro, men det är inget krav. Alla förslag är välkomna!, säger Jan Berglöf, projektledare i Region Örebro län.

Så här lämnar du ditt förslag

Du kan lämna ditt namnförslag för de nya snabbussarna via webbformuläret på snabbussar.regionorebrolan.se eller genom att kontakta Örebro kommuns Servicecenter 019-21 10 00. Senast den 5 april behöver vi ditt förslag.

En jury bestående av tjänstepersoner från både Region Örebro län och Örebro kommun, går igenom inkomna förslag.Ett vinnande namn beslutas av Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län den 19 maj.

Det nya namnet kommer bland annat att presenteras på webbplatsen snabbussar.regionorebrolan.se och uppmärksammas i våra övriga kanaler.

Mer information

www.snabbussar.regionorebrolan.se 

Kontaktpersoner

Jan Berglöf, projektledare för BRT, Region Örebro län, tfn: 019-602 39 53

jan.berglof@regionorebrolan.se

Henrik Emilsson, projektledare för BRT, Örebro kommun, tfn: 019-21 14 30 henrik.emilsson@orebro.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Örebro kommun, Anders Lind
Foto: Örebro kommun, Anders Lind
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Serviceresor återgår till samplanering 15 juli8.7.2021 10:12:29 CEST | Pressmeddelande

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla Serviceresor, förutom skolskjuts, på grund av pandemin. I takt med att smittspridningen av Covid- 19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor. Det betyder att de som reser med Serviceresor kan få samåka med andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum