Uppsala kommun

Välkommen på öppet hus i Rosendal

Dela

Rosendal är en stadsdel fylld av spännande arkitektur, innovativa lösningar, olika boendekoncept, långsiktiga lösningar kopplat till hållbarhet, banbrytande hantering av dagvatten, inspirerande parker och utemiljöer. Uppsala kommun bjuder in till öppet hus den 20–21 maj klockan 10.00 till 17.00 för att ge fler möjligheten att lära känna Rosendal.

Den 20 maj är det främst öppet för personer som på olika vis arbetar med, eller studerar inom stads- och samhällsplanering. Det kommer vara möjligt att gå på föreläsningar, guidade turer och delta i samtal om framtidens boende och kommunikationslösningar. Besökarna kommer att kunna gå in i en hel del hus i området som exempelvis det moderna kollektivhuset Rudbeckia, som vann Sveriges arkitekters bostadspris 2018.

Den 21 maj bjuds alla in att delta på öppet hus. Det blir en dag fylld med aktiviteter för alla åldrar med konstvandring, guidade turer, föreläsningar och information om hur Rosendal har och kommer att utvecklas. Det är möjligt att besöka Brandstationen eller vässa cykelkunskaperna med hjälp av Pelle Svanslös och Maja Gräddnos och deras trafikbana. Besökarna kan även fynda på barnsportloppisen vid USIF, gå på teater eller testa att springa ett varv på Uppsalas högst belägna löparbana. För den aktiva kommer ett flertal prova-på aktiviteter att erbjudas i området, allt från yoga till gruppträning och gym. Det kommer finnas gott om möjligheter till goda mat och fikaupplevelser.

Både den 20 och 21 maj underhåller Teater Prego. Jacke Sjödin är moderator den 20 maj och Carl Tillenius är moderator den 21 maj.

– Nu ger vi möjlighet för alla Uppsalabor att upptäcka den framväxande stadsdelen Rosendal som har mycket spännande hållbarhetslösningar, arkitektur och utemiljöer. Varmt välkomna på lördag, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Magasin X får Uppsala kommuns arkitekturpris 202220.6.2022 11:48:03 CEST | Pressmeddelande

Årets Uppsala kommuns arkitekturpris går till Magasin X vid Uppsala Central. Detta kontorshus i trä öppnar för nya sätt att arbeta både flexibelt och framtidsinriktat. – Magasin X visar att det går att kombinera god arkitektur med innovation och hållbarhet. Uppsalaborna kan vara stolta över hur mycket av det vi bygger som är av så pass hög kvalitet, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande och medlem i juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum