Trafikverket

Var uppmärksam om du ska resa till Åre under alpina VM

Dela

Cirka 120 000 personer ska ta sig till alpina VM i Åre, som pågår 4–17 februari. Det kommer att bli trångt i trafiken. Därför är det bra att ha koll på den senaste trafikinformationen, oavsett om du tar flyget, bilen eller tåget dit.

Det är många som kommer att vara på plats på alpina VM i Åre. Både besökare och deltagare reser dit, från olika delar av Sverige och från andra länder. Trafikverket råder därför alla som ska till och från Åre i anslutning till alpina VM att hålla sig informerade om resan, så att inga överraskningar dyker upp.

På Trafikverkets webbplats kan du läsa om väglaget i realtid, eventuella olyckor som påverkar framkomligheten och förändringar i tågtrafiken.

 

Några råd på vägen:

  • Ha koll på trafikinformationen via www.trafikverket.se.
  • Börja resan i god tid – då slipper du stressa.
  • Ta det lugnt i trafiken så att du når målet.
  • Håll avståndet till andra fordon.
  • Respektera hastighetsbegränsningarna.
  • Anpassa hastigheten till väglaget.

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum