Västerås stift, Svenska kyrkan

Västerås stift får fem nya diakoner och två nya präster

Dela

Den 9 juni är det vigning i Västerås domkyrka. Biskop Mikael Mogren viger fem diakoner och två präster till tjänst i Västmanland och Dalarna.

Från vänster: Taina Herlitz, Judith Lindenmo, Jens Holmqvist, Ingela Blomström, Richard Lindberg, Peter Risberg och Solveig Enlund Gustafsson.  Foto: Västerås stift
Från vänster: Taina Herlitz, Judith Lindenmo, Jens Holmqvist, Ingela Blomström, Richard Lindberg, Peter Risberg och Solveig Enlund Gustafsson. Foto: Västerås stift

Diakoner

Peter Risberg, Dröverka
Peter är beteendevetare med inriktning på kognitiv beteendeterapi, ACT terapeut och har jobbat som officer på Dalaregementet i Falun. Han har alltid vetat att han är Guds verktyg och velat ge människor hopp och tröst. Nu har han lyssnat på sin kallelse och vigs till diakon. Peter ska tjänstgöra Gränge-Säfsnäs församling.
Kontakt: peter.risberg@telia.com, 072-211 10 01

Ingela Blomström, Falun
Ingela har tidigare arbetat som enhetschef inom äldreomsorgen. Hon har en lång relation till Svenska kyrkan. Efter många år blir hennes längtan att bli diakon nu verklighet. Ingela kommer att tjänstgöra i Svärdsjö, Envikens och Sundborns församling.
Kontakt: ingela.blomstrom@gmail.com, 073-671 67 31

Richard Lindberg, Västerås
Richard har en examen i socialpsykologi. Han har tidigare jobbat som musiklärare i grundskolan och även som församlingspedagog och samordnare i Svenska kyrkan. Som diakon känner han sig kallad att hjälpa människor i utsatthet. Richard kommer att tjänstgöra i Norrbo församling i Skultuna.​
Kontakt: richard.lindberg@svenskakyrkan.se, 070-216 72 05

Judith Lindenmo, Falun
Judith kommer ursprungligen från Idre i Dalarna och har under många år arbetat som enhetschef för flera LSS-boenden i Falun. Hon har alltid haft en barnatro, men kallelsen att bli diakon kom plötsligt. Hon kommer att tjänstgöra i västra distriktet i Falu pastorat.
Kontakt: judithlindenmo@hotmail.com, 070-374 42 05

Taina Herlitz, Hedemora
Taina har de senaste åren arbetat som enhetschef i Hedemora kommun. Efter många år har hon lyssnat till Guds röst och tagit steget till att utbilda sig till diakon. Taina kommer efter vigningen att tjänstgöra i Hedemora, Husby och Garpenbergs församling.
Kontakt: taina.herlitz@svenskakyrkan.se, 0225-25 70 00

Präster

Solveig Enlund Gustafsson, Stockholm
Solveig har haft ett flertal olika jobb, bland annat har hon kört tunnelbana, arbetat inom vården som biträde samt som lärare. År 2012 gick hon Svenska kyrkans grundkurs, då tänkte hon att hon skulle bli församlingspedagog, men senare insåg hon att det är präst hon är kallad till att vara. Solveig kommer att tjänstgöra i Malungs församling.

Kontakt: gustafsson.solveig@gamail.com, 073-061 23 29

Jens Holmqvist, Uppsala
Jens har tidigare arbetet inom industrin som reparatör. Han har sysslat med boxning, hockey, friidrott och varit scout. Han har varit aktiv inom kyrkan sedan yngre tonåren och församlingen är en del av hans vardag och helg. Jens kommer att tjänstgöra som präst i Sala-Norrby-Möklinta pastorat.
Kontakt: jens.holmkvist@svenskakyrkan.se, 076-714 75 20

Vigningsgudstjänst i Västerås domkyrka 
Söndagen den 9 juni, kl 11 (till ca 12.30). Fotografering är tillåten under in- och utgångsprocessionerna samt efter vigningen då diakonerna och prästerna ställer upp utanför domkyrkan tillsammans med biskop Mikael Mogren.

För mer information om vigningen: 
Anna Brodén, stiftsadjunkt för rekrytering, 070-605 07 10, anna.broden@svenskakyrkan.se
Linda Mandelberg, stiftsdiakon, 070-668 79 50, linda.mandelberg@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Från vänster: Taina Herlitz, Judith Lindenmo, Jens Holmqvist, Ingela Blomström, Richard Lindberg, Peter Risberg och Solveig Enlund Gustafsson.  Foto: Västerås stift
Från vänster: Taina Herlitz, Judith Lindenmo, Jens Holmqvist, Ingela Blomström, Richard Lindberg, Peter Risberg och Solveig Enlund Gustafsson. Foto: Västerås stift
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

Biskopen: Begravningsseden riskerar att brytas19.5.2020 06:00:00 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkans biskopar har tagit fram en särskild ordning för minnesgudstjänst som ska kunna användas då människor inte kan närvara vid en vanlig begravningsgudstjänst. Samtidigt väcker coronakrisen i kombination med en vikande begravningstrend frågan om vad pandemin gör med begravningsseden. ”Begravningar är jätteviktiga för ett samhälle och nu riskerar seden att brytas”, säger biskop Mikael Mogren som ser med oro på utvecklingen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum