Västerås stift finalist i Diversity Index Award 2021

Dela

Vi är glada och stolta över att Västerås stift nominerats och är en av tre finalister till Diversity Index Award 2021 i kategorin: Könsidentitet/Könsuttryck. Västerås stift har under lång tid arbetat med HBTQ+ och inom det arbetet bland annat jobbat för att synliggöra och ge plats åt unga personer med transerfarenhet.

– Det är alltid roligt när stiftets arbete inom det här området uppmärksammas. Vi tycker det är viktigt att ta ställning för ungas rätt att definiera sig själva och inte bli osynliggjorda vare sig i kyrka eller samhälle, säger Cecilia Redner som är stiftsadjunkt för barn- och ungdomsfrågor.

Utöver att skapa mötesplatser med, av och för unga med transerfarenhet handlar det bland annat om att få möta bibelberättelserna utifrån sina egna förutsättningar.

– Det är ju en stark svenskkyrklig tradition att få läsa utifrån sin egen situation och sitt eget liv, säger Cecilia Redner. 

Priset delas ut för att lyfta fram personer/företag/organisationer som gör tydliga insatser inom de sju kategorier som omfattas av diskrimineringslagen. 

Om priset

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012 av en ideell förening med samma namn. Diversity Index Award vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, acceptans, inkludering och rättvisa.

Priset delas ut i sju kategorier (etnicitet, kön, ålder, funktionsvariation, sexuell läggning, trosuppfattning, könsidentitet/könsuttryck) baserat på diskrimineringsgrunderna samt inom kategorin "årets förebild".

Priset är symbolisk och vinnarna måste vara aktiva i Sverige.

Priset 2021 delas ut den 20:e oktober på Rådhuset i Malmö med begränsad publik på grund av covid-19 (platser finns reserverade för samtliga finalister), men också genom livestream på YouTube.

Mer information och kontakt

Information om Diversity Index Award
https://www.diversityindexaward.se

Mer information om Västerås stifts arbete med HBTQ+ frågor: https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift/hbtq

Johanna Olofsson, pressekreterare
johanna.k.olofsson@svenskakyrkan.se
Tfn: 076-940 85 13

Cecilia Redner, stiftsadjunkt
cecilia.redner@svenskakyrkan.se
Tfn: 070-378 61 69

 

Bilder

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum