Stockholms stad

Veronica Thunholm ny vd för Stokab

Dela

Stokabs styrelse har idag utsett Veronica Thunholm till ny vd för Stokab från den 1 juli 2019. Veronica Thunholm har i drygt tjugo år varit verksam inom företaget, tidigare som vice vd och sedan i slutet av mars även som tillförordnad vd för Stokab.

– Det är fantastiskt roligt att få förtroendet att ta vd-rollen på Stokab, säger Veronica Thunholm. Jag kommer att säkerställa att vårt ständiga förbättringsarbete med våra kunder i fokus fortgår. Vi ska alltid kunna leverera konkurrensneutral fiber i Stockholm, oavsett om det är mellan datahallar, till flerfamiljsfastigheter, företagsområden eller för framtida tjänster i gaturummet. Som bolag ska vi också fortsätta vår digitaliseringsresa för att kunna erbjuda våra kunder säkra, digitala gränssnitt gentemot oss.

Veronica Thunholm, född 1969, kom till Stokab redan 1995 som projektingenjör och har därefter axlat roller som leveranschef, produktionschef, marknads- och försäljningschef och sedan 2017 som vice vd. Tidigare har Veronica arbetat inom anläggningssektorn.

– Vi är mycket glada för att Veronica Thunholm, med sin gedigna erfarenhet av olika uppdrag inom Stokab, nu tackat ja till att axla vd-skapet för Stokab, säger Ulla Hamilton, ordförande i Stokabs styrelse. Stockholm har ställt upp tuffa mål som syftar till att stärka stadens IT-profil som smart stad och nyttjare av IoT och AI. I detta arbete har Stokabs kompetens en viktig roll. Vi välkomnar Veronica till sitt nya uppdrag.

I samband med vd-tillsättningen beslutade styrelsen även att tillsätta Thord Swedenhammar som vice vd. Thord Swedenhammar kommer närmast från posten som kanslichef vid finansroteln i Stockholms Stad och tillträder vice vd-posten den 12 augusti.

Ordförklaring
IoT – Internet of things. Ett samlingsbegrepp som innebär att vardagsföremål som hushållsapparater, maskiner, fordon, gods, kläder och accessoarer med inbyggd elektronik och internetuppkoppling kan styras eller utbyta data över internet.

AI – Artificiell intelligens. Datorer och datorprogram med intelligent beteende, som uppfattar omgivningen och kan vidta åtgärder för att uppnå sina mål.

Stokab - tillhandahåller världens största öppna och konkurrensneutrala fibernät. Syftet är att stimulera en positiv IT-utveckling för Stockholmsregionen genom att erbjuda fiberoptiska kommunikationslösningar på likvärdiga villkor till alla - såväl operatörer, företag som offentlig verksamhet i behov av datakommunikation. Stokab startades 1994 och ägs av Stockholms stad.

Kontakter

Susanne Lekengård, kommunikationschef, Stokab
Telefon: 08-508 30 240
Mobil: 076-12 30 240

Bilder

Veronica Thunholm, vd, Stokab
Veronica Thunholm, vd, Stokab
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum