Högskolan i Halmstad

”Vi vill öka intresset för ingenjörsutbildning och ingenjörsyrket”

Dela
Årets kampanj för att marknadsföra Högskolan i Halmstads utbildningar har fokus på Högskolans ingenjörsutbildningar. Målet är att intressera fler att utbilda sig inom ett område där det riskerar att bli brist på arbetskraft i framtiden.

Högskolan i Halmstad syns nu i ett flertal städer i södra Sverige, på allt från busshållplatser till digitala utomhusskärmar. Likaså på sociala medier och i andra digitala miljöer lyfts Högskolans utbildningar fram.

Ingenjörskonsten står i fokus

Vårens kampanj är särskilt inriktad på att marknadsföra ingenjörsutbildningarna. Söktrycket till ingenjörsutbildningar minskade förra året i hela Sverige, och så även vid Högskolan i Halmstad. Arbetsmarknadsprognoser förutser att det i framtiden kan bli brist på ingenjörsutbildade i många delar av landet. Förhoppningen med kampanjen är att fler ska få upp ögonen för de ingenjörsprogram som Högskolan i Halmstad erbjuder.

– Högskolan i Halmstad har tre civilingenjörsutbildningar och sex högskoleingenjörsutbildningar. Till det kommer sex utbildningar på avancerad nivå inom olika ingenjörsområden. Det finns med andra ord gott om ingenjörsutbildningar med flera spännande inriktningar att välja bland, säger Niclas Rosander, marknadsförare och ansvarig för studentrekrytering på Högskolan i Halmstad.

Kampanjen har fokus på ingenjörskonst och viktiga innovationer i vår vardag, som exempel på vad ingenjörer har bidragit med till samhället. Annonserna uppmanar till att stanna upp, titta runt och ta in den ingenjörskonst som finns omkring oss.

– Vad en ingenjör egentligen gör, är nog något som många av oss någon gång har funderat på. Svaret är att ingenjörer är inblandade i det mesta – från rulltrappan vi åker i och hjälmen vi har på huvudet, till digitala strömningstjänster. Genom att lyfta innovationer i vår vardag vill vi öka intresset för ingenjörsyrket och Högskolans ingenjörsutbildningar, säger Niclas Rosander.

Kampanj med flera inriktningar

Utöver ingenjörsutbildningarna marknadsförs även Högskolans övriga utbildningsutbud på olika sätt. På Högskolan i Halmstad finns sammanlagt drygt 30 grundprogram, ett 20-tal program på avancerad nivå och drygt 200 fristående kurser.

För den som vill läsa en utbildning till hösten är det dags att söka. Ansökningsperioden till höstens högskoleutbildningar är öppen mellan den 15 mars och 17 april.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad leder vägen mot tillämpning av AI i vården27.3.2024 11:31:01 CET | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är en av de drivande krafterna bakom forskning om artificiell intelligens (AI) i vården. Det blir tydligt när AI Sweden publicerar sin nya AI-strategi. Lärosätets forskning om implementering av AI inom hälso- och sjukvården kan bli vägledande för utvecklingen av AI i Sverige. – De senaste åren har Högskolan i Halmstad tagit en ledande roll inom det här området, säger Jens Nygren, professor och fokusområdesledare för Hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye