Strängnäs stift

Visitationshögmässa i Längbro kyrka 

Dela

På söndag, den 21 oktober, leder biskop Johan Dalman högmässan i Längbro kyrka. Det är avslutningen på biskopsvisitationen i Örebro pastorat. Alla anställda och förtroendevalda inbjuds på lördagen den 20 oktober även till en inspirationsdag där biskopen är en av talarna.

Biskop Johan Dalman genomförde visitation i Örebro pastorat, med dess åtta församlingar, den 17-28 september. Nu återvänder han för att delge sina intryck från besöket i form av såväl uppmuntran som utmaningar till pastoratet.

På lördagen hålls en pastoratsgemensam dag för anställda och förtroendevalda. Den gästas av Magdalena Widmark, Svenska kyrkans analysenhet, som håller en inspirerande föreläsning om kommunikation och olika medlemmars förväntningar på kyrkan.

Biskopen ger en sammanfattning av det han ser i Örebro och vilka utmaningar pastoratet står inför. Dagen avslutas med ett samtal mellan biskopen, kyrkoherde Ewa Selin, kyrkorådsordförande Timmy Leijen och Magdalena Widmark. Moderator är Josefine Arenius.

I söndagens visitationsmässa predikar kyrkoherde Ewa Selin. Kontraktsprost Tomas Rådehed och en gospelkör med körsångare från Längbro medverkar.

Församlingsherdar, kyrkvärdar med flera representanter från samtliga församlingar deltar i mässan. I samband med gudstjänsten håller biskopen sitt visitationstal. Efter mässan serveras kyrkkaffe i församlingshemmet med sju sorters kakor.

Inspirationsdag
Tid: Lördag den 20/10, kl 10-15
Plats: Regnbågen, Brunnsparken, Adolfsberg

Visitationshögmässa
Tid: Söndag den 21/10, kl 10-13
Plats: Längbro kyrka

Välkomna! 

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta: Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 71 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum