Afa Försäkring

Webbinarium: ISF:s roll i socialförsäkringssystemet

Dela

Den 29 april arrangerar Afa Försäkring ett livesänt webbinarium med gäster från Inspektionen för socialförsäkringen (ISF), vilka talar om uppdraget som granskande och utvärderande myndighet, syftet med verksamheten, hur de får sina uppdrag och vad deras rapporter har för påverkan på socialförsäkringssystemet.

Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF. Fotograf: Rickard Kilström.
Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF. Fotograf: Rickard Kilström.

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) är en statlig myndighet som arbetar för en effektiv och rättssäker socialförsäkring som är hållbar för samhället och ger trygghet för individen. De granskar och analyserar socialförsäkringsområdet och har en central roll inom socialförsäkringen genom att bidra till att rätt ersättning betalas ut till rätt person i tid.

ISF:s uppdrag att granska och utvärdera socialförsäkringsområdet innebär att man arbetar för att föräldraförsäkringen, sjukförsäkringen, pensioner och andra områden fungerar på ett effektivt och rättssäkert sätt. Granskningarna förser regeringen och myndigheter med kunskap för att kunna utveckla och förbättra socialförsäkringen.

Under seminariet berättar Eva-Lo Ighe, generaldirektör på ISF, om myndighetens uppdrag och syfte samt hur ISF får sina uppdrag.

Två rapporter presenteras: Variationen inom aktivitetsersättningen och Utvecklingen av socialförsäkringsförmånerna under de senaste 30 åren. Utredare på ISF delar med sig av rapporterna och metoden bakom – hur jobbar ISF med denna typ av utredningar?

I slutet av webbinariet kommer det att finnas tid för publikfrågor som ställs via det digitala frågeverktyget Menti.

Medverkande:
Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF
Sofie Cedstrand, enhetschef, ISF
Carolin Sjöholm, projektledare och utredare, ISF

Moderator: Sara Kilander, verksamhetschef Trygghetsförsäkringen, Afa Försäkring

Datum och tid: fredag 29 april kl. 9.00–10.00.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Anmäl dig via Afa Försäkrings webbplats senast onsdag 27 april.
En länk till webbinariet kommer att skickas till dig som är anmäld.

Välkommen!

Press- och mediefrågor hänvisas till: Linda Harling, presskommunikatör Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12

Allmänna frågor om webbinariet hänvisas till: afaseminarier@afaforsakring.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF. Fotograf: Rickard Kilström.
Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF. Fotograf: Rickard Kilström.
Ladda ned bild
Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF. Fotograf: Rickard Kilström.
Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF. Fotograf: Rickard Kilström.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Webbinarium: Byggbranschen – allvarliga arbetsskador och sjukfrånvaro10.5.2022 10:40:25 CEST | Pressmeddelande

Den 17 maj arrangerar Afa Försäkring ett livesänt webbinarium där vi presenterar en ny statistikrapport om allvarliga arbetsskador och sjukfrånvaro i byggbranschen. Även forskning om arbetsmiljö i byggbranschen presenteras. Byggbranschens Säkerhetspark, som samverkar med Afa Försäkring för att skapa tryggare och säkrare arbets- och praktikplatser för elever inom bygg och anläggning, berättar om sin verksamhet.

40 miljoner utlyses till nytt forskningsprogram: Arbetsmiljöeffekter vid automatisering, robotisering och artificiell intelligens2.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den pågående tekniska utvecklingen i arbetslivet innebär en verksamhetsutveckling som bland annat förändrar arbetets innehåll och arbetsuppgifter samt sättet att leda och organisera arbetet. Det finns kunskapsluckor och forskningsbehov om hur införandet och användningen av automatisering, robotisering och AI påverkar människors arbetsmiljö och hälsa. Nu utlyser arbetsmarknadens parter genom Afa Försäkring 40 miljoner kronor till ett nytt treårigt FoU-program.

30 miljoner utlyses till nytt forskningsprogram: Skadligt bruk i arbetslivet20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skadligt bruk är ett betydande hälsoproblem som kan leda till försämrad arbetsförmåga på grund av skador och sjukdomar eller sociala problem som följer av det skadliga bruket. Skadligt bruk leder till ökad sjukfrånvaro, trötthet och minskad produktivitet och berör även säkerheten på arbetsplatsen. Nu utlyser arbetsmarknadens parter genom Afa Försäkring 30 miljoner kronor till det nya treåriga FoU-programmet Skadligt bruk i arbetslivet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum