35 träffarvegetarian

Tetra Pak

Konsumenter kopplar alltmer ihop klimat och hälsa, visar ny rapport från Tetra Pak25.10.2023 09:00:00 CEST | Tetra Pak | Pressmeddelande

54 % tänker på planetens framtid när de gör sina livsmedelsval 70% säger att hälsosamma livsmedelsprodukter inte ska få skada miljön Lund, Sverige (25 oktober 2023): Enligt Tetra Paks Index 2023 tar konsumenter nu aktivt hänsyn till miljön parallellt med sin egen hälsa när de köper livsmedel. Dessa miljömedvetna konsumenter, som kallas "Climatarians", är villiga att ändra sina matvanor för att skydda planeten.

Åland och Åbo for foodies – upptäck matdestinationerna en färja bort2.9.2021 06:00:00 CEST | Visit Finland | Pressmeddelande

Finland som matdestination är ännu outforskad mark för många svenska foodies men det är dags att ta sikte över Östersjön mot de finska kust- och skärgårdspärlorna Åland och Åbo. Bara en färja bort hittar man ett ambitiöst restaurangliv, superlokala råvaror och om man har tur en och annan viking. Vi har samlat öarnas bästa och mest udda mat- och restaurangupplevelser.
Cloetta Sverige AB

Nu lanserar Cloetta Kexchoklad Vegan!26.1.2021 11:00:00 CET | Cloetta Sverige AB | Pressmeddelande

Årets chokladnyhet, Kexchoklad Vegan, möter efterfrågan från både älskare av mörk choklad, veganer och vegetarianer. Nya Kexchoklad Vegan är en choklad med krispiga fyllda rån, täckta med mörk choklad. Kexchoklad är Cloettas aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Nu breddar vi portföljen och bjuder in flera att njuta av Kexchoklad. Cloetta Kexchoklad är en svensk klassiker som har förgyllt vardagen sedan 1938.
Natur & Kultur

1,2 miljoner till tolv litterära stipendier28.9.2020 07:30:00 CEST | Natur & Kultur | Pressmeddelande

Romaner om kärlekslängtan, äventyr och konflikter, biografier över en filosof, en städerska och en fältskär är några av de teman som Natur & Kultur uppmärksammar med årets litterära arbetsstipendier. Författarna Nina van den Brink, Katarina Bjärvall, Anna Fock, Kolbjörn Guwallius, Shora Esmailian, Andreas Karlsson, Ida Linde, Dan Rosenholm, Kristina Sandberg, Jan Henrik Swahn, Mats Söderlund och Anna Thulin tilldelas Natur & Kulturs litterära arbetsstipendium på 100 000 kr.
Spanska Turistbyrån

Typiska vegetariska rätter från det spanska köket26.6.2020 11:37:15 CEST | Spanska Turistbyrån | Pressmeddelande

Att resa och äta gott är en bra kombo. Men om man är vegetarian så kan det ibland vara svårt att hitta rätt uti världen. Men just i Spanien behöver det inte vara något problem. Särskilt om man rustar sig med våra tips! Det spanska köket är baserad på medelhavsdieten och erbjuder en hel del olika rätter som inte innehåller kött. Här får du en liten intro till spanska vegetariska rätter.
  • 1
  • 2
  • Sista
  • >>
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye