Svenska Postkodlotteriet

109 miljoner till vinnare i Stockholm

Dela

I Vasastan i Stockholm bor Sveriges senaste vinnare. I dag avslöjades det att Postkodlotteriets Grannyra med en vinstpott på 109 miljoner kronor har gått dit. De som bor i postnummer 113 35 och har en lott får dela på vinsten. Den 10 april firas vinnarna i Stockholm när de får ta emot sina vinstcheckar vid ett event med tv-inspelning i Kungsträdgården.

Postkodlotteriets Grannyra kommer till Stockholm.
Postkodlotteriets Grannyra kommer till Stockholm.

Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Lottköparna i det vinnande postnumret får dela på hälften av 109 miljoner, alltså 54,5 miljoner kronor. Den resterande hälften delas mellan de lottköpare som även bor i den vinnande postkoden. 

Vinnarna firas söndag 10/4 
På söndag bjuds vinnarna in till Kungsträdgården i Stockholm för en vinstutdelning med musikunderhållning och tv-inspelning. Tv-inspelningen börjar klockan 14. Familj, vänner och allmänhet är välkomna att ta del av festligheterna och fira vinnarna.  

Vid vinstutdelningen kommer den vinnande postkoden att avslöjas och checkar kommer att delas ut på scenen. Programledare är Rickard Sjöberg och med på plats är vinstutdelarna Magdalena Forsberg, Sandra Dahlberg, Putte Nelsson och Daniel Paris. På scenen uppträder artisterna Robin Bengtsson och Medina, senast aktuella i Melodifestivalen. 
– Nu är det Grannyra igen! Och inte vilken Grannyra som helst, utan den 50:e i ordningen. Det ska vi självklart uppmärksamma lite extra när vi drar igång firandet i Kungsträdgården i Stockholm. Som vanligt kommer många milstolpar slås ner för människor vars vardag plötsligt vänds upp och ner, säger Rickard Sjöberg. 

Vinnarna kontaktas i veckan 
I dag klockan 19.00 avslöjades det vinnande postnumret på postkodlotteriet.se samt i sociala medier. Under veckan kommer alla vinnare att kontaktas via telefon och brev och bjudas in till vinstutdelningen på söndag.  

Grannyrans vinstutdelning spelas in och tv-programmet sänds i TV4 på långfredagen den 15 april klockan 19.30. 

Det är andra gången som en Grannyra landar i Stockholms län. I april 2014 fick lottköparna i postnummer 170 68 i Solna dela på 75 miljoner kronor. Då blev 14 personer miljonärer. Hur många nya miljonärer det blir den här gången får vi veta på söndag. 

Fördelning av vinstpotten 
Under året samlar lottköparna på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter.  

  • Hälften av vinstpotten (54,5 miljoner kronor) fördelas mellan alla som har lott i det vinnande postnumret. 
  • Andra hälften av vinstpotten (54,5 miljoner kronor) fördelas mellan de med lott som dessutom har den vinnande postkoden. 

Vad är en postkod? 
Ett lottnummer i Postkodlotteriet bygger på lottköparens adress. Den första delen av lottnumret är postnumret. Sedan följer två bokstäver som tillsammans med postnumret bildar postkoden (t ex 123 45 AB). En postkod är alltså en mindre del av ett postnummerområde. Lottnumret avslutas med ett personligt nummer. 

För mer information kontakta: 
Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR, 073-087 13 42. Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Postkodlotteriets Grannyra kommer till Stockholm.
Postkodlotteriets Grannyra kommer till Stockholm.
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 13 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 300 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum