Svenska Postkodlotteriet

116 miljoner till vinnare i Mullsjö

Dela

I Mullsjö i Jönköpings län bor Sveriges senaste vinnare. I dag avslöjades det att Postkodlotteriets Grannyra med en vinstpott på 116 miljoner kronor har gått till orten. Det är lottköparna i postnummer 565 33 som kommer att få dela på vinsten. Den 10 oktober får de lyckliga ta emot sina vinstcheckar under en vinstutdelning i Jönköping.

Grannyran med 116 miljoner kronor i vinstpotten går till Mullsjö
Grannyran med 116 miljoner kronor i vinstpotten går till Mullsjö

Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Lottköparna i det vinnande postnumret får dela på hälften av 116 miljoner, alltså 58 miljoner kronor. Den resterande hälften får de som även bor i den vinnande postkoden dela på. 

Vinnarna firas söndag 10/10 
De senaste Grannyrorna har spelats in i en studio, men nu kan Postkodlotteriet åter igen anordna en Grannyra på ett torg för att fira vinnarna. På söndag bjuds vinnarna in till Hovrättstorget i Jönköping för en vinstutdelning med musikunderhållning och tv-inspelning. Tv-inspelningen börjar klockan 17. Familj och vänner är välkomna att ta del av festligheterna och fira vinnarna.  

Vid vinstutdelningen kommer den vinnande postkoden att avslöjas och checkar kommer att delas ut på scenen. Programledare är Rickard Sjöberg och med på plats är vinstutdelarna Magdalena Forsberg, Sandra Dahlberg och Christian “Kicken” Lundqvist. På scenen uppträder gruppen The Mamas, som slog igenom i Melodifestivalen. 
– Som vi har längtat! Efter 1,5 år i studio flyttar Grannyran äntligen ut till ett torg i Sverige. Den här gången dimper turen åter igen ner i Mullsjö och vi ser fram emot att få fira alla nya vinnare på söndag, säger Rickard Sjöberg. 

Vinnarna kontaktas i veckan 
I dag klockan 17.00 avslöjades det vinnande postnumret på postkodlotteriet.se samt i sociala medier. Under veckan kommer alla vinnare att kontaktas via telefon och brev och bjudas in till vinstutdelningen på söndag. Postkodlotteriet uppmanar alla med förkylningssymtom att inte besöka Grannyran. Alla vinnare kan vara trygga med att vinsten kommer att levereras oavsett närvaro vid vinstutdelningen eller ej. 

Grannyrans vinstutdelning spelas in och programmet sänds i TV4 fredagen den 15 oktober klockan 19.30. 

Det är andra gången som en Grannyra landar i Mullsjö. I januari 2018 fick lottköparna i postnummer 565 31 dela på 175 miljoner kronor. Då blev 17 personer miljonärer. Hur många nya miljonärer det blir den här gången får vi veta på söndag. 

Fördelning av vinstpotten 
Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter.  

  • Hälften av vinstpotten (58 miljoner kronor) fördelas mellan alla lottköpare i det vinnande postnumret. 
  • Andra hälften av vinstpotten (58 miljoner kronor) fördelas mellan de lottköpare som dessutom har den vinnande postkoden.  

Vad är en postkod? 
Ett lottnummer i Postkodlotteriet bygger på lottköparens adress. Den första delen av lottnumret är postnumret. Sedan följer två bokstäver som tillsammans med postnumret bildar postkoden (t ex 123 45 AB). En postkod är alltså en mindre del av ett postnummerområde. Lottnumret avslutas med ett personligt nummer.  

Om Postkodlotteriet 
Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 12 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har fler än 1 300 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V.  

För mer information kontakta: 
Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR, 073-087 13 42. 
Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Grannyran med 116 miljoner kronor i vinstpotten går till Mullsjö
Grannyran med 116 miljoner kronor i vinstpotten går till Mullsjö
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 12 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 300 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum