Spendrups Bryggeri AB

164 flaskor Firestone Walker Proprietor Vintage Series släpps i Sverige

Dela

På torsdag kl 10.00 är det Sverigepremiär för Firestone Walkers eftertraktade Proprietor Vintage Series på Systembolaget. 164 flaskor Helldorado har släppts iväg från Kalifornien till Systembolaget. Öl från Proprietor Vintage är rariteter utanför Kalifornien och även där är de svåra att få tag på. Helldorado säljs på Systembolaget genom webblansering.

Proprietors Vintage-serien är Firestone Walkers roterande premiumserie där sex mycket limiterade öl släpps under årets gång. Denna serie inkluderar öl som Parabola, Succaba och Anniversary, alla ansedda som öl i absolut världsklass. De sex olika ölen som släpps löpande under årets gång är Helldorado, Velvet Merkin, Anniversary, Parabola, Succaba och Stickee Monkee. Alla unika öl med en sak gemensamt: samtliga har lagrats på fat. 

- Det är väldigt roligt att få en allokering av Firestone Walkers berömda Proprietor Vintage Series till Sverige. Firestone Walkers Lion & Bear series har fått en flygande start i Sverige. Det är därför extra kul att kunna erbjuda de lite mer smala och sällsynta ölen till den svenska marknaden och de fans som varumärket redan har här. Vi jobbar hela tiden för att få in mer av dessa och hoppas kunna erbjuda Proprietor Vintage Series och andra spännande öl från Firestone Walker löpande under den närmsta tiden, säger Björn Mannervik, marknadschef International Beer på Spendrups. 

Helldorado är något så sällsynt som en Blonde Barley Wine som lagrats på begagnade spritfat. Denna typ av lagring brukar främst användas för mörkare öl som till exempel Stouts och Barley Wines. Helldorado bryter den trenden med sin gyllene färg och sin brödiga honungsdoft från att ha bryggts endast på amerikansk och engelsk Pale Malt. Ekfatslagringen bidrar med honung, vanilj och kokosnötstoner vilket ger en smak och känsla av bourbonglaserade kex. Trots sin alkoholstyrka på 11,8 % är Helldorado ett välbalanserat öl med en fyllig kropp och stor komplexitet. 

Helldorado säljs på Systembolaget genom webblansering med start kl 10.00 torsdagen den 24/11. Den har artikelnummer 11467 och kostar 198 kronor för en 650 ml-flaska.

För mer information, kontakta:

Björn Mannervik, marknadschef International Beers, Spendrups, 070-1827778

Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups, 070-2830275

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Henrik Åström ny marknadsdirektör för Spendrups Bryggeri7.3.2018 13:38Pressmeddelande

Spendrups Bryggeri har utsett Henrik Åström till marknadsdirektör. Henrik har arbetet på Spendrups i drygt åtta år, bland annat som Brand Manager och marknadschef. Han har också varit CMO för Max hamburgare och kommer senast från en roll som varumärkesdirektör på Spendrup Brands. Henrik efterträder Leif Börjeson som efter sex år som marknadsdirektör går vidare till en roll som vd på Spring Wine & Spirits, koncernens dotterbolag.

Nu lyfter originalet sin tonic till nästa nivå – Schweppes Premium Mixers22.2.2018 09:42Pressmeddelande

Utan Schweppes ingen tonic. Efter att ha tagit fram originalet till världens alla tonics lyfter Schweppes sin ”uppfinning” till nästa nivå och lanserar tre av sina Premium Mixers i butik. ”Dessa tonics har subtila men viktiga egenskaper som välbalanserad beska och extra tryck i kolsyran vilket ger fler möjligheten att göra den perfekta GT:n hemma”, säger den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren.

Hälsa och smak lyfter försäljningen av alkoholfri öl i Sverige5.2.2018 14:00Pressmeddelande

Försäljningen av alkoholfri öl växer – inte bara i Sverige utan över hela världen. Utvecklingen är till stor del en generationsfråga när allt fler yngre ser till sin hälsa och vill välja drycker med mindre eller ingen alkohol alls. Fortfarande utgör den en mindre del av den totala ölproduktionen, men alkoholfritt ökar både i volym, bredd och sortiment. På Spendrups har försäljningen av alkoholfri öl i stort sett fördubblats de senaste fem åren och under 2018 kommer konsumenterna att se en mängd smakrika nyheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum