Spendrups Bryggeri AB

164 flaskor Firestone Walker Proprietor Vintage Series släpps i Sverige

Dela

På torsdag kl 10.00 är det Sverigepremiär för Firestone Walkers eftertraktade Proprietor Vintage Series på Systembolaget. 164 flaskor Helldorado har släppts iväg från Kalifornien till Systembolaget. Öl från Proprietor Vintage är rariteter utanför Kalifornien och även där är de svåra att få tag på. Helldorado säljs på Systembolaget genom webblansering.

Proprietors Vintage-serien är Firestone Walkers roterande premiumserie där sex mycket limiterade öl släpps under årets gång. Denna serie inkluderar öl som Parabola, Succaba och Anniversary, alla ansedda som öl i absolut världsklass. De sex olika ölen som släpps löpande under årets gång är Helldorado, Velvet Merkin, Anniversary, Parabola, Succaba och Stickee Monkee. Alla unika öl med en sak gemensamt: samtliga har lagrats på fat. 

- Det är väldigt roligt att få en allokering av Firestone Walkers berömda Proprietor Vintage Series till Sverige. Firestone Walkers Lion & Bear series har fått en flygande start i Sverige. Det är därför extra kul att kunna erbjuda de lite mer smala och sällsynta ölen till den svenska marknaden och de fans som varumärket redan har här. Vi jobbar hela tiden för att få in mer av dessa och hoppas kunna erbjuda Proprietor Vintage Series och andra spännande öl från Firestone Walker löpande under den närmsta tiden, säger Björn Mannervik, marknadschef International Beer på Spendrups. 

Helldorado är något så sällsynt som en Blonde Barley Wine som lagrats på begagnade spritfat. Denna typ av lagring brukar främst användas för mörkare öl som till exempel Stouts och Barley Wines. Helldorado bryter den trenden med sin gyllene färg och sin brödiga honungsdoft från att ha bryggts endast på amerikansk och engelsk Pale Malt. Ekfatslagringen bidrar med honung, vanilj och kokosnötstoner vilket ger en smak och känsla av bourbonglaserade kex. Trots sin alkoholstyrka på 11,8 % är Helldorado ett välbalanserat öl med en fyllig kropp och stor komplexitet. 

Helldorado säljs på Systembolaget genom webblansering med start kl 10.00 torsdagen den 24/11. Den har artikelnummer 11467 och kostar 198 kronor för en 650 ml-flaska.

För mer information, kontakta:

Björn Mannervik, marknadschef International Beers, Spendrups, 070-1827778

Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups, 070-2830275

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups går med i plastinitiativ4.9.2018 12:32Pressmeddelande

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att materialutnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.

Vinnarna är korade: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 görs av bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek. Här är recepten!1.9.2018 18:47Pressmeddelande

Idag avgjordes Schweppes prestigefulla tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö gör landets bästa Gin & Tonics. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum