RadiohjälpenRadiohjälpen

22 PROJEKT BEVILJADE FÖR VÄRLDENS BARN

Dela
60,8 miljoner kr har beviljats för barns rättigheter. 22 projekt får stöd för barns rätt till skola, hälsa och trygghet. Kampanjen Världens Barn fortsätter att utgöra Radiohjälpens mest omfattande årligen återkommande insamling. "Ett stort varmt tack till alla engagerade runt om i landet", säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.
Pojken Abdi är ett av alla barn som deltar i ett projekt som får stöd av Stiftelsen Radiohjälpen tack vare allmänhetens engagemang i kampanjen Världens Barn. Foto: Josefin Casteryd/ACT Svenska kyrkan
Pojken Abdi är ett av alla barn som deltar i ett projekt som får stöd av Stiftelsen Radiohjälpen tack vare allmänhetens engagemang i kampanjen Världens Barn. Foto: Josefin Casteryd/ACT Svenska kyrkan

Tack vare allmänhetens engagemang och stöd för barns rättigheter har 22 projekt beslutats av Stiftelsen Radiohjälpen om sammanlagt 60,8 miljoner kr. Läs mer om projekten på denna länk.

VÄRLDENS BARN-PROJEKTEN I KORTHET

  • 22 projekt har beviljats stöd via Radiohjälpens partnerorganisationer, och väntas nå ca 1,2 miljoner människor varav ca hälften är barn.
  • Tio projekt är i Afrika, sex st i Asien, resterande i Ukraina, Latinamerika och Mellanöstern.
  • Totalt har 60,8 miljoner kronor beviljats 2023 från Radiohjälpen till sökande organisationer för arbetet med barns rätt till skola, hälsa och trygghet.

BARN FÅR DET ALLT SVÅRARE

Runt om i världen har många barn fått det allt svårare. Ökande hungersnöd och fattigdom slår hårt mot många barn, som fortfarande lider av att ha missat flera år av utbildning på grund av coronapandemin. Därtill har det ryska fullskaliga anfallskriget mot Ukraina tvingat flera miljoner barn på flykt, liksom i flera andra konflikter runt om i världen. Extremväder har även orsakat både torka och översvämningar, vilket förvärrat tillgången till grundläggande behov som mat och rent vatten.

ETT PROJEKTEXEMPEL

Ett av de projekt som Radiohjälpen stöttar genom kampanjen Världens Barn är arbetet för barns utbildning och säkerhet i flyktinglägret i Daadab i Kenya. Familjer och barns socioekonomiskt sårbara situation utgör en risk för exploatering och att barn tvingas sluta skolan. På plats finns ACT Svenska kyrkan som arbetar med särskilda insatser för barn som lever med funktionsnedsättning. Projektet syftar till att säkra dessa barns möjlighet till skolgång. Pojken Abdi (bilden) är ett av de barn som deltar i projektet för att barn ska få fortsätta sin utbildning. 

VÄRLDENS BARN I UKRAINA

För att stärka barns situation i Ukraina har Världens Barn-kampanjen under det senaste året bidragit till flera barnprojekt, bland annat via Plan Sverige, Rädda Barnen och UNICEF. Genom detta beslut ges fortsatt stöd till UNICEFs verksamhet i Ukraina.

SÅ ENGAGERAR DU DIG

Swisha till 9019506, märk din gåva ”Världens Barn”.Du kan även starta en digital insamling för Världens Barn på denna länk.

LÄS ÄVEN
Länk till Radiohjälpens digitala årsberättelse.

Länk till Radiohjälpens årsredovisning (pdf) och revisionsberättelse.

Länk till Radiohjälpens årsfilm.

DETTA ÄR VÄRLDENS BARN

Radiohjälpens kampanj Världens Barn kämpar för alla barns rätt till skola, hälsa och trygghet. I samarbetet bidrar många svenska civilsamhällesorganisationer i en landsomfattande riksinsamling. Public Service bidrar till viktiga folkbildande insatser inom ramen för Världens Barn. Sedan kampanjen Världens Barn startade 1997 har 1,9 miljarder kr samlats in för att stötta barns rättigheter internationellt via Världens Barn. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pojken Abdi är ett av alla barn som deltar i ett projekt som får stöd av Stiftelsen Radiohjälpen tack vare allmänhetens engagemang i kampanjen Världens Barn. Foto: Josefin Casteryd/ACT Svenska kyrkan
Pojken Abdi är ett av alla barn som deltar i ett projekt som får stöd av Stiftelsen Radiohjälpen tack vare allmänhetens engagemang i kampanjen Världens Barn. Foto: Josefin Casteryd/ACT Svenska kyrkan
Ladda ned bild

Länkar

Om

Radiohjälpen
Radiohjälpen
Oxenstiernsgatan 26
105 10 Stockholm

08-7840000https://www.radiohjalpen.se/

Radiohjälpen förändrar liv och lindrar nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest. Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Akut situation för miljoner barn i världen – i höst kraftsamlar Världens Barn9.6.2023 10:05:00 CEST | Pressmeddelande

Formerna för hela Sveriges årliga insamlingskampanj för Världens Barn börjar bli klara. Radiohjälpens insamling pågår året runt men kulminerar under en intensiv vecka i månadsskiftet september-oktober. – Vi är både förväntansfulla och tacksamma för att alla involverade i denna jätterörelse redan är så på tårna och längtar efter att sätta i gång, säger Kristina Henschen, Radiohjälpens generalsekreterare.

HÄR ÄR PROJEKTEN SOM FÅR STÖD AV MUSIKHJÄLPEN2.6.2023 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikhjälpens insamlade medel är fördelade. Projekten bidrar till en tryggare barndom på flykt från krig. Hundratusentals barn i elva olika kriser runt om i världen får stöd. ”Barn drabbas hårdast under flykt. Det är ett oerhört lidande som pågår”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen som är insamlingsorganisationen bakom Musikhjälpen. ”Det är därför glädjande att allt engagemang i Musikhjälpen kan göra skillnad.”

RADIOHJÄLPEN HÖGST I ANSEENDE VISAR MÄTNING24.5.2023 17:20:52 CEST | Pressmeddelande

Stiftelsen Radiohjälpen toppar även 2023 anseendeindex för organisationer, visar den årliga mätningen som görs av Kantar Public. ”Vi är tacksamma för förtroendet”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen, ”då det är en viktig utgångspunkt för att fortsätta arbetet med fokus på att rädda liv och lindra nöden runt om i världen, och även göra skillnad i Sverige.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum