Svenska Postkodlotteriet

24 nya miljonärer i Stockholm när 109 miljoner delades ut

Dela

En vinstpott på 109 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra i dag. Mest vann Ulla Sebrant, 74, som fick över 14 miljoner kronor. Totalt blev 24 personer miljonärer efter dagens utdelning i Kungsträdgården.

Vinnarna i Stockholm firades i Kungsträdgården.
Vinnarna i Stockholm firades i Kungsträdgården.

I veckan avslöjades det att postnummer 113 35 i Stockholm hade vunnit i Grannyran. I dag samlades de 59 vinnarna i Kungsträdgården för att ta emot sina checkar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna. 

När det avslöjades att den vinnande postkoden var JT, hördes jubel i publiken. I postkoden bor 16 lottköpare som fick dela på hälften av vinstpotten, 54,5 miljoner kronor. De 16 vinnarna är dessutom grannar och bor på samma gata i Vasastan. Rickard Sjöberg fick dela ut guldkuvert till vinnarna, som alla blev mångmiljonärer. På deras önskelistor fanns bland annat resor, balkongbygge och sommarstugor. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj, vänner och välgörenhet. Flera ville skänka till ideella organisationer som hjälper till i Ukraina. 

Vinnaren som kunde gå hem med allra mest pengar var Ulla Sebrant, 74 år. På hennes vinstcheck stod det 14 954 277 kronor. Det blev mycket glädje när hon fick se vinstsumman.
Oj, det här är svårt att tänka sig, utbrast hon. Jag pratade precis med en granne här och vi är så glada och förväntansfulla. En vinst passar alltid, och jag ska nog kunna sätta sprätt på det här och skänka lite. Jag tänker mycket på Ukraina idag, så kan jag hjälpa till att förbättra världen gör jag gärna det. 

Fritz Vordermayer, 82, har två lotter i Postkodlotteriet och fick en vinstcheck på 4 984 758 kronor. Fritz visste direkt vad han ville göra för vinsten.  
– Helt otroligt, tack! Jag vet inte hur jag ska fira, sa han. Jag känner mig tillplattad, men jag ska nog få upp vingarna igen. Jag har alltid drömt om att åka skidor i klippiga bergen i Kanada, så nu blir det av.  

En annan lycklig vinnare var Armi Akujärvi, 55, som hade med sig dottern upp på scenen. Armi arbetar som socionom och högt upp på önskelistan fanns en sommarstuga i Stockholms skärgård. Armi har en lott och med den blev vinsten 2 492 379 kronor. 
– Tack, sa hon chockat. Det blir nog en liten stuga! Jag och dottern drömmer om en liten gul sommarstuga mot Norrtälje. 

Om Grannyran 
Grannyran är Postkodlotteriets extradragning som sker tre gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter. Alla 59 lottköpare i postnumret fick dela på hälften av vinstpotten, 54,5 miljoner kronor. 16 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden JT, och de fick även dela på den resterande delen av potten, 54,5 miljoner kronor. 

Grannyran sänds i TV4 långfredagen den 15 april klockan 19.30.
 

Bilder från Grannyran finns att hämta på: https://share.mediaflowpro.com/?2UCFY3W6LV 

För mer information kontakta: 
Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR Svenska Postkodlotteriet, 073-087 13 42.  
Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarna i Stockholm firades i Kungsträdgården.
Vinnarna i Stockholm firades i Kungsträdgården.
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 13 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 300 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum