Moderaterna i EuropaparlamentetModeraterna i Europaparlamentet

Fallet Dawit Isaak tas upp i Europaparlamentet

Dela
Efter initiativ från Moderaterna och Kristdemokraterna tas fallet Dawit Isaak upp i Europaparlamentet denna vecka. Detta för att rikta krav på att Dawit Isaak omedelbart ska friges ur fängelset i Eritrea.

Den svensk-eritreanska journalisten och författaren Dawit Isaak har suttit fängslad i 19 år, utan rättegång, i Eritrea. Frågan kommer nu att tas upp i Europaparlamentet. Syftet är att samla ett brett stöd bakom kravet på att Dawit Isaak omedelbart och ovillkorligt ska friges.

Det är efter arbete från Moderaterna och Kristdemokraterna som en manifestation för Dawit Isaak tas upp i Europaparlamentet, efter begäran från partigruppen EPP. 

Ärendet kommer att behandlas under torsdagen den 8 oktober, i en debatt och en omröstning om en resolution till stöd för Dawit Isaak.

Tomas Tobé (M) och David Lega (KD) finns tillgängliga för kommentarer.

Kontakt:              

Elin Hansson, presskontakt för Moderaterna, +46 (0)70 559 64 24  elin.hansson@europarl.europa.eu

Natalie Tegelberg, presskontakt för David Lega, +46 70 852 03 98
natalie.tegelberg@europarl.europa.eu

Om

Moderaterna i Europaparlamentet
Rue Wiertz 60
1047 Bryssel

https://moderaterna.se/europaparlamentariker

Under mandatperioden 2019-2024 har Moderaterna fyra mandat i Europaparlamentet. Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari är Moderaternas Europaparlamentariker. I parlamentet tillhör Moderaterna den största partigruppen, EPP.  

Följ Moderaterna i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna i Europaparlamentet

Arba Kokalari utses till förhandlare för EU:s nya lag för digitala plattformar25.1.2021 08:20:26 CET | Pressmeddelande

EU ska anta en helt ny lagstiftning för hur innehåll på internetplattformar ska hanteras – Digital Services Act. Lagen kommer att avgöra hur såväl sociala medier som e-handlare kan agera i EU. Arba Kokalari (M) har utsetts till den största partigruppen, EPP:s, ansvariga förhandlare för lagstiftningen. Hon blir den enda svenska Europaparlamentarikern vid förhandlingsbordet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye