Tallbergs Förlag

En autobiografisk historia om att leva i två helt skilda länder

Dela
Jakob Saleh förlagsdebuterar på Tallbergs Förlag med den autobiografiska boken Jag vill tillbaka till Sverige. Den baseras på hans historia när han var högstadieelev och fick uppleva skollivet i två helt olika länder. Jakob hoppas att läsaren ska ta med sig budskapet om att kämpa för det den vill.
Under sommarlovet 1996 åker Ali och hans familj på besök till Egypten. Men när lovet upphör visar det sig att mamma och systrarna tänker stanna och inte åka tillbaka och båda föräldrarna säger att Ali också ska stanna trots att de vet att han inte vill det. Ali tvingas på nytt gå i den hemska Kairo-skolan Abir el Islam som han gick i innan han återvände från Egypten till Sverige första gången.
 
Vi får följa Alis längtan om ett liv i Sverige, hans liv i pyramidernas land Egypten och kampen för att ta sig tillbaka.
 
 
Bokens innehåll är baserad på en sann historia som handlar om en mycket tuff uppväxt. Om kampen till ett bättre bättre liv och hur livet kan förändras drastiskt.
 
Jakob Saleh föddes i Bagdad, Irak, 1981 och hamnade efter några år i Stockholm. Jakob har Aspergers syndrom - något han vill sprida kunskap om. Jag vill tillbaka till Sverige som är baserad på en del av hans historia.
 
Till vardags arbetar Jakob Saleh som yrkeschaufför. Han har även varit fotograf på en auktionsfirma i många år.
 
2015 gav han själv  ut sin första bok, en roman vid namn Trossö rockar och 2018 kom den andra roman Rosenboms stad.
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Tallbergs Förlag AB är ett förlag som står upp för HBTQ, etnicitet, religion, klass, kön och funktionsvariationer med flera. Vi föreläser och arrangerar workshops, utbildningar samt kulturevenemang, till exempel i form av konserter och konstutställningar. Alla produkter kan paketeras digitalt och säljs som utbildningsmaterial till skolor, företag och andra verksamheter som önskar öka sin kompetens inom våra områden.

Följ Tallbergs Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tallbergs Förlag

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye