Turistrådet Västsverige

Pressinbjudan: Välkommen till jobbmässa i Uddevalla klockan 14

Dela
Idag mellan 14-17 ordnar Turistrådet Västsverige tillsammans med Fyrbodals kommunalförbund, Visita Västra och Arbetsförmedlingen en jobbmässa på Margretegärdeskolan i Uddevalla. Under eftermiddagen får arbetssökanden som är intresserade av anställning inom besöksnäringen möjlighet att träffa över 20 olika västsvenska företag för intervjuer. Syftet är att hjälpa besöksnäringen, som har tappat stora mängder personal under pandemin, att hitta personal. Media hälsas välkomna att närvara under hela mässan.

Förutom arrangörerna och ett 20-tal besöksnäringsföretag finns också aktörer som Hotell & Restaurangfacket och VUX Uddevalla vuxenutbildning på plats för att informera om besöksnäringen som arbetsplats. Arbetssökanden som kommer till mässan får också träffa representanter för ett flertal branschspecifika utbildningar.

–  Många som tidigare arbetade inom besöksnäringen har under pandemin hittat anställning i andra branscher eller börjat studera. Därför finns ett stort behov hos hotell, restauranger och boendeanläggningar att hitta arbetskraft, och där kan vi på Turistrådet vara till hjälp på flera olika sätt, säger Linda Sturk, projektledare kompetensförsörjning, Turistrådet Västsverige.

Media hälsas välkomna att närvara under hela eller vid delar av jobbmässan.


Praktisk information

Det finns möjlighet till intervjuer med såväl mässbesökare som med representanter från arrangörer, deltagande företag och övriga aktörer.

Plats: Margretegärdeskolan (Skolgatan 2, 451 81 UDDEVALLA). Använd ingången från parkeringssidan/Jacob Trahnsgatan. Mässan sker på våning 3.

Tid: 14-17

Presskontakt på plats: Jenny Mårtensson, kommunikatör Fyrbodals kommunalförbund ((jenny.martensson@fyrbodal.se eller 0730-480091)

Övrig presskontakt (ej på plats): Johan Wetterberg, kommunikatör Turistrådet Västsverige (johan.wetterberg@vastsverige.com eller 031-818390)

Länkar

Lista på samtliga deltagande företag: https://www.vastsverige.com/jobb/rekryteringsmassa-29-mars-2022/deltagande-arbetsgivare/

Turistrådet Västsveriges webbplats om kompetensförsörjning: https://www.vastsverige.com/turistradet-vastsverige/kompetensforsorjning/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
40544 Göteborg (Gothenburg)

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Pressinbjudan: Årsmöte för Ett enat Bohuslän 8 mars7.3.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande

På fredag den 8 mars är det dags för årsmöte inom Ett enat Bohuslän, en samverkan mellan kommuner, turistorganisationer och besöksnäringsföretag. På Ulkeröds Gård i Hedekas träffas kommunstyrelseordföranden, oppositionsråd, kommunchefer och turistchefer från samtliga kommuner i Bohuslän samt representanter för besöksnäringen och Turistrådet Västsverige. Media hälsas välkomna under hela eller delar av mötet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye