Svenska kyrkan Norrköping

Återöppning och festgudstjänst i Skärkinds kyrka

Dela
Nu på söndag den 27 november (Första Advent kl 16.00) öppnar Skärkinds kyrka igen efter en större renovering.
Foto: Fredrik Schlyter
Foto: Fredrik Schlyter

Återöppningen sker, passande nog, i samband med Första Advent och Borgs församling bjuder in till adventsgudstjänst med efterföljande mingel.

”Vi är jätteglada att kunna få öppna kyrkan igen för gudstjänster och verksamhet”, säger musiker och arbetsledare Maria Tillberg som varit drivande i planeringen inför återöppningen. ”Det blir en stämningsfull gudstjänst med massor av musik och glädje.”

Gudstjänsten leds av kyrkoherde Katarina Wändahl och diakon Hanna Johansson samt musiker Maria Tillberg. Övriga medverkande är Therese Hammarberg (sång och trombon), Mikael Wittwång (trumpet och piano), Göran ”Tutti” Carlsson (trummor) och Mikael Gustavsson, bas.

Efter gudstjänsten bjuds det på mingel och godsaker i kyrkan.

Skärkinds kyrka har varit stängd för renovering sedan hösten 2019. Detta på grund av att putsen i taket hade börjat lossna och det var risk för ras. Skadorna är nu helt åtgärdade samtidigt som övriga kyrkorummet också har fått ett rejält lyft.

”Vi har bland annat fått en ny fin samlingssal och ett nytt kök”, tillägger Maria Tillberg.

Alla önskas varmt välkomna till Skärkinds kyrka på söndag. Vidare består det närmaste programmet av en julkonsert lördagen den 17 december kl. 17 samt ”Samling vid krubban” på julafton lördagen den 24 december kl. 09.30.

-----

För frågor angående återöppningen eller renoveringen kontakta verksamhetsutvecklare och tf församlingschef Lena Andersson:
Telefon: 011-24 11 32
Mail:
lena.andersson10@svenskakyrkan.se

Eller - arbetsledare och musiker Maria Tillberg:
Telefon: 011-24 11 36
Mail:
maria.tillberg@svenskakyrkan.se

För övriga pressfrågor kontakta kommunikationschef Gustaf Hull:
Telefon: 011-24 10 52, 0730-48 39 61
Mail:
gustaf.hull@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Fredrik Schlyter
Foto: Fredrik Schlyter
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye