Svenska kyrkan Norrköping

Unga norrköpingstalanger i stipendiatkonsert

Dela
På trettondedagen är det dags för några av Norrköpings unga, musikaliska begåvningar att visa upp sina talanger i S:t Olai kyrka. Det är dags för den årliga stipendiatkonserten, där både årets och några av tidigare års stipendiater musicerar. Det blir också stipendieutdelning till både musikstipendiaterna och övriga stipendiater.
Foto: Nikolaj Lund
Foto: Nikolaj Lund

S:t Olofs församling förvaltar ett antal stipendier, bland annat några fina kultur- och musikstipendier, där G T Bäckmans stipendium är det största, med sin stipendiesumma på 150 000:- .

Henrik Mamrén, chef för SON och Nils Poletti, chef för Östgötateatern kommer att medverka vid stipendiatkonserten. Dessa stora institutioner i Norrköping konsulteras varje år vid urvalet av de sökande.

23-åriga Marcus Michelin (klassisk musik/cello) är årets G T Bäckmansstipendiat. G T Bäckmans stipendium ska gå till en ung person som visar stor talang och hög klass inom sitt konstområde. Marcus uppvisar ett cellospel på mycket hög nivå, såväl tekniskt som musikaliskt med en mångsidig, färgrik och vacker ton. Han ser musik som kommunikation, där mötet mellan honom och publiken är en av hans viktiga grundpelare.

Han studerar för närvarande vid Norges musikhögskola, där han har hunnit etablera sig som en rutinerad orkestermusiker runt om i landet. 2021 vann han solistpris i Oslo-filharmoniens tävling Ung solist samt Ungdomens Musikmesterskap i Oslo. I framtiden siktar han på att vidareutbilda sig i Tyskland, som har en särställning inom klassisk musik. Han vill använda en del av stipendiesumman till att investera i en ny stråke.

Konserten äger rum fredag 6 januari kl 18.00 i S:t Olai kyrka i Norrköpings innerstad. Några av de medverkande: Marcus Michelin, cello, Isak Josefsson, kontrabas, Vanna Mantefors, sång, Filip Johansson, gitarr, Victoria Lindström, violin.

Årets stipendiater

Marcus Michelin
(G T Bäckmans stipendium, 150 000:-)

Jesper Eriksson
(von Leesens stipendium, 50 000:-)

Vanna Mantefors
(A H Godes musik, 16 000:-)

Disa Nilsson
(A H Godes teknik, 17 000:-)

Lisa Lindegren
(A H Godes Östgöta nation, 17 000:-)

Amanda Thomas
(A H Godes Östgöta nation, 17 000:-)

Kontakt
Marcus Michelin, stipendiat
tel: +4740085584, e-post: marcus.michelin@outlook.com

Roger Sandström, ordförande stipendiekommittén S:t Olof församling
tel: 072-7163859, e-post: roger.sandstrom@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Nikolaj Lund
Foto: Nikolaj Lund
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye