Avesta kommun

FOKUS Avesta 2023 - yrkes- och utbildningsmässa

Dela
För att hitta rätt utbildning, yrke och jobb så arrangerar nu Avesta Kommun en yrkes- och utbildningsmässa, FOKUS Avesta 2023 i Avesta Parken onsdag den 18 januari kl. 14.00 – 18.00.

Avesta behöver fler människor som utbildar sig i olika yrken för att möta nuvarande och framtida kompetensförsörjningsutmaning. FOKUS står därför för Framtid Och Kompetens, Utbildning och Samverkan. 
 
Totalt har 40 utställare anmält sig till mässan och vi hoppas det blir en dag med många nyfikna besökare. Mässan är en mötesplats för den som vill hitta en utbildning, ett framtida yrkesval, en ny karriär, vill yrkesväxla, sommarjobb eller en framtida arbetsplats.  
För företagen blir det en möjlighet att visa upp sig, stärka sitt varumärke och knyta kontakt med personer som vill yrkesväxla, hitta ett jobb eller börja studera. På plats finns även studie- och yrkesvägledare från Vuxenutbildningen, personal från Arbetsförmedlingen och Arbetsförmedlingens kompletterande aktörer. 

Kompetensförsörjning och att hitta rätt kompetens är en av arbetsgivares största utmaningar i dag. Enligt prognosen som SVAMAC tagit fram kommer tillgängliga arbetskraften att vara 10% lägre 2030 än vad den är idag. Vi ser redan nu stora brister i kompetensförsörjningen som kan få allvarliga konsekvenser med obemannade tjänster, verksamheter som stänger ner och företag som inte kan upprätthålla verksamheter. 

Välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

Det är något speciellt med Avesta. Här i södra Dalarna finns inte bara dalahästar, brusande forsar och speedwaybanor. Här finns pannben och mod. Handlingskraft och framtidstro.

Här finns förmågan att se möjligheter. När andra snackar - då gör vi.
Vi förvandlar en anrik industrilokal till modernt museum och bevarar utrotningshotade visenter. För att vi är stolta över vår historia. Vi gräver ner världens snabbaste fibernät så att vi kan koppla upp oss mot världen, och med naturen utanför knuten kan vi även koppla av. Dessutom skapar vi goda förutsättningar för nya industrier att blomstra. För att framgång föder välfärd och en bättre framtid. Det är så vi tänker, och så vi gör. Därför händer det mycket här i Avesta.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye