Svenska kyrkan Norrköping

Tisdagsmusik i S:t Johannes - Med orgeln i fokus

Dela
Varje tisdag kl.18.30 bjuds det in till konsert i S:t Johannes kyrka där konsertbesökarna får ta del av ett varierande utbud av musikupplevelser, ofta med kyrkans fina orgel i fokus. Vårens första konsert arrangeras den 31 januari och det är alltid fri entré.

Organisten David Löfgren står bakom konceptet ”Tisdagsmusik i S:t Johannes” och har som mål att lyfta fram kyrkorgeln och dess stora möjligheter. Han vill att fler ska upptäcka att orgeln är ett instrument med fantastiska egenskaper, som kan uttrycka musik från vitt skilda tider och genrer. David ser orgeln som ett tidlöst uttrycksmedel som har gett människor glädje, hopp och tröst i många hundra år, och som fortsätter att göra så även i vår tid.

I utbudet under tisdagskvällarna finns bland annat klassiska orgelkonserter, Ligga i bänken-konserter, körkonserter, sångprogram samt konserter med kyrkans orgelelever och studerande vid De Geers musikgymnasium.

För klassiska musikälskare och orgelfantaster blir det djupdykningar i den klassiska orgelrepertoaren. Bland annat genom fyra konserter under våren med samtliga orgelverk av Felix Mendelssohn, en av musikhistoriens stora mästare, där David Löfgren spelar och Lisa Tilling berättar.

Och vid de populära Ligga i bänken-konserterna kan den som vill lägga sig ner i kyrkbänken, kanske med en kudde och filt, låta blicken vandra över det vackra kyrktaket och med musikens kraft bli förflyttad i tid och rum för en stund.

Information om kommande konserter finns på Svenska kyrkans webb: https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping/tisdagsmusik

Nyckelord

Kontakter

David Löfgren, Organist i S:t Johannes församling
011-24 13 33
david.lofgren@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye