Svenska kyrkan Norrköping

Biskop Marika Markovits besöker Norrköping

Dela
Linköpings stifts nya biskop Marika Markovits besöker Norrköping och pastoratets alla präster och diakoner i Norrköpings fyra församlingar S:t Olof, Borg, Kolmården och S:t Johannes. Under dagen deltar deltar biskopen tillsammans med Norrköpings kyrkoherde Katarina Wändahl och Norrköpings präster och diakoner i ett konvent. Dagen inleds med en mässa ledd av biskopen i S:t Olai kyrka som är öppen för allmänheten.
Foto: Steve Nyström
Foto: Steve Nyström

Biskop Marika Markovits besök torsdagen 23 mars inleds med en mässa i S:t Olai kyrka kl 9.00, som biskopen leder. Mässan är öppen för allmänheten och Norrköpings präster, diakoner och andra anställda kommer att närvara. Media är välkommen att närvara vid mässan. Direkt efter mässan går biskopen vidare till präst- och diakonkonventet. Konventet syftar till att hälsa biskopen välkommen och för alla i Norrköping med vigda tjänster att lära känna den nya biskopen.

Efter prästkonventet deltar biskopen i en stadsvandring arrangerad av Norrköpings kommun. Marika Markovits tillträdde sitt nya uppdrag den 7 november, då hon efterträdde Martin Modeus.

Kontakt
Katarina Wändahl, kyrkoherde
011-241027 / katarina.wandahl@svenskakyrkan.se


Katarina Blyme, biskopens pressekreterare
013-242688 / katarina.blyme@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Steve Nyström
Foto: Steve Nyström
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye