Svenska kyrkan Norrköping

De startar mötesplats för unga vuxna

Dela
Det finns inte särskilt många mötesplatser i Norrköping för unga vuxna. För ungdomar är mötesplatserna desto fler, men sen blir det glesare med alternativen. Det vill Putte Hellberg och Malin Melander ändra på och startar nu en mötesplats för unga vuxna i åldern 20-30 år.
Foto: Annelie Tollerå
Foto: Annelie Tollerå
Putte Hellberg och Malin Melander jobbar som präst och församlingspedagog i S:t Olofs församling i Norrköpings innerstad. Gruppen Unga vuxna träffas en gång i månaden och vänder sig till alla som vill prata om livet och som befinner sig i åldern 20-30 år. Självklart kommer frågor om tro och tvivel upp, men också frågor om livet i stort. Till exempel om hur det är att vara beredd att ge sig ut i arbetslivet och den press som kan finnas då. Gruppen lagar också mat tillsammans vid varje tillfälle.
-Det var några av våra ungdomar, som hade blivit lite äldre, som efterfrågade den här typen av grupp, säger Putte. Så vi startade en. De tyckte själva att det kändes lagom att ses en gång i månaden och föreslog också själva att reflektera kring olika valda teman varje gång - till exempel längtan, identitet, svek och förlåtelse och tro och tvivel.
-Just i åldern 20-30 år finns en del mötesplatser specifikt för nyblivna föräldrar, säger Malin, men en grupp där alla är välkomna och utan fokus barn eller andra specifika intressen är inte vanligt. Det händer väldigt mycket i livet för den här ålderskategorin. Man kan ha en hel del livsutmaningar som man kan behöva reflektera över.

Kontakt

Putte Hellberg, präst
011-241417 
patrik.hellberg@svenskakyrkan.se

M
alin Melander, församlingspedagog
011-241439 
malin.melander@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Annelie Tollerå
Foto: Annelie Tollerå
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye