Svenska kyrkan Norrköping

Festmässa och efterlängtad återöppning av Vånga kyrka

Dela
Nu på söndag den 2 april klockan 11.00 öppnar Vånga kyrka igen efter en större renovering. Kyrkan har varit stängd sen årsskiftet 2021/2022 men nu på palmsöndagen slår portarna återigen upp till den populära kyrkan. Det firas med stor festmässa, mingel och roliga aktiviteter.
Foto av Fredrik Schlyter
Foto av Fredrik Schlyter

Återöppningen sker på palmsöndagen och det kommer bli en dag fylld av glädje och musik. Dagen inleds 11.00 med en festmässa och efterföljande mingel samt aktiviteter. Band annat kommer det att finnas lotterihjul med fina vinster, kyrkdetektiv för barnen där de kan utforska kyrkan och självklart kommer det vara möjligt att titta runt i den nyrenoverade kyrkan.

”Vi som arbetar i Borgs församling är oerhört glada över att få öppna Vånga kyrka igen! Kyrkan är viktig för många av dem som bor i Vånga och ombyggnaden öppnar upp nya möjligheter, både när det gäller gudstjänster och olika typer av verksamhet. Vi hoppas att många vill komma och fira med oss på söndag”, berättar kantor och arbetsledare Maria Tillberg om återöppningen.

Gudstjänsten leds av präst Mikaela Stigsdotter-Larsson, kyrkoherde Katarina Wändahl och församlingsherde Lena Bohman. Medverkar gör också församlingens musiker, Kimstad/Skärkinds kyrkokör, Vånga kyrkokör samt Söderledskören, Mikael Wittwång (trumpet) och Therese Hammarberg (trombon och bas) samt kyrkans teatergrupp.

Stor renovering

Arkitektarbetet vid renoveringen har genomförts av Helena Sandekull från Mats Fredrikssons arkitektkontor. Under renoveringen har det bland annat tillkommit en rymlig samlingssal med ett modernt kök och predikstolen har flyttats i sin helhet för att framhäva koret. Man har även lyft bort några bänkar i kyrkans bakre del och lagt nytt golv med markerade ytor där bänkarna tidigare stått.

Kyrkan renoverades av arkitekt och antikvarie Erik Lundberg under 1950-talet och hans detaljer har idag fått fortsatta inslag i kyrkan med bland annat färger och material. Ett exempel är den nya vikväggen i glas där träets kulör återspeglar designen från 1950-talet.

Fira påsk i Vånga kyrka

Alla önskas varmt välkomna till Vånga kyrka för återöppningen på söndag och även till den stundande påsken som kommer firas i kyrkan med skärstorsdagsmässa och soppa klockan 18.00, och med påskdagsmässa klockan 17.00 med sång från Vånga kyrkokör.

-----

För frågor angående återöppningen eller renoveringen kontakta församlingsherde Lena Bohman eller arbetsledare och kantor Maria Tillberg (se kontaktinfo nedan).

För övriga pressfrågor kontakta kommunikationschef Gustaf Hull (se kontaktinfo nedan).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto av Fredrik Schlyter
Foto av Fredrik Schlyter
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

Hedvigs kyrka firar 350 år20.10.2023 13:30:13 CEST | Pressmeddelande

Hedvigs kyrka invigdes under allhelgonahelgen den 1 november 1673. Det innebär att den välkända kyrkan på Tyska torget firar 350 år. Med flera hundra år på nacken har kyrkan en lång historia, allra först som församlingskyrka åt den tysktalande befolkningen i staden. Nu finns en ny utställning i Hedvigs kyrka, som berättar om kyrkans historia och föremål. Kyrkan gör också en nysatsning på att hålla öppet på vissa vardagar för besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye