Akavia

Akavia begär förhandlingar om kollektivavtal med Spotify

Dela
Akavia har i dag tillsammans med Unionen och Sveriges Ingenjörer skickat en formell begäran om att inleda kollektivavtalsförhandlingar med Spotify. Förhandlingar mellan fack och arbetsgivaren ska inledas snarast.
Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.
Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.

– Spotify visar på många sätt vägen för svensk innovation. Det är nu dags att de tar framåtblickande kliv även i sin roll som arbetsgivare och säkerställer kollektivavtal. Vi har i dag påbörjat en process som vi i förlängningen hoppas ska bidra till större trygghet för våra medlemmar, säger Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.

Begäran har skickats av Akavia, Unionen och Sveriges Ingenjörer. De kommande  förhandlingarna kommer att genomföras partsgemensamt. Dagens förhandlingsframställan är det första formella steget i en process initierad från facken för att förmå företaget att teckna kollektivavtal. Då förhandlingsframställan skickats finns det skyndsamhetskrav enligt lag att inleda förhandlingar.

– Vi menar att kollektivavtal är en kvalitetsstämpel med moderna möjligheter till omställning. För att arbetsgivare ska vara attraktiva och locka ny och nödvändig kompetens krävs trygga anställningar. Ett kollektivavtal är en sådan garant. Det stärker också möjligheterna för bättre samverkan mellan fack och arbetsgivare, säger Mikael Andersson. 

Förhandlare från Akavia, Unionen och Sveriges Ingenjörer kommer att inleda diskussion med företrädare för Spotify med ambition om att snarast teckna kollektivavtal. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.
Mikael Andersson, förhandlingschef på Akavia.
Ladda ned bild

Om

Akavia
Akavia
Box 5167
102 44 Stockholm

http://www.akavia.se

Akavia är ett fackförbund och en intresseorganisation för ekonomer, jurister, samhällsvetare, It-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Akavia har 135 000 medlemmar och är det tredje största förbundet inom Saco.

Följ Akavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akavia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum