WERECKI PROMOTION  COMPANY

Åsa Jinder och Thomas Järvheden på hyllningsturné "Till Minne av Ted Gärdestad"!

Dela
Åsa Jinder och Thomas Järvheden på turné med "Till minne av Ted Gärdestad" hösten 2023 tillsammans med ett åttamannaband i ledning av Magdalena Eriksson. Kenneth Gärdestad finns också med i ett exklusivt filminspelat material som visas under kvällen och varvas med mycket musik för att hylla både Ted och Kenneth Gärdestads fantastiska låtskatt. Det är 50 år sedan skivan ”Ted” släpptes. Turnépremiär blir det den 21 oktober 2023.
Fotograf Berry Levine
Fotograf Berry Levine

Åsa Jinder och Thomas Järvheden på turné med "Till minne av Ted Gärdestad" hösten 2023 tillsammans med ett åttamannaband i ledning av Magdalena Eriksson. Kenneth Gärdestad finns också med i ett exklusivt filminspelat material som visas under kvällen och varvas med mycket musik för att hylla både Ted och Kenneth Gärdestads fantastiska låtskatt. Det är 50 år sedan skivan ”Ted” släpptes skriven av Ted Gärdestad och hans bror Kenneth. Den blev en succé och musiken av bröderna har sedan dess älskats av alla. Vem kan inte nynna med i låtar som "Jag vill ha en egen måne", "För kärlekens skull" och "Satellit". Turnépremiär blir det den 21 oktober med final i Luleå den 20 november 2023.

Turnéplan: "Till minne av Ted Gärdestad"
21 oktober Kalmar, Kalmarsalen
22 oktober Norrköping, De Geerhallen,
18 november Piteå, Acusticum,
19 november Luleå, Kulturens hus,
20 november Umeå, Idunsalen

Biljetterna är släppta via: www.tillminneavtedgardestad.se

En Sverigeturné "Till minne av Ted Gärdestad" bokades redan in 2014-2015 med 18 konserter med Kenneth Gärdestad som berättare. Kenneth fick dock cancerbesked precis innan sommaren 2014, då höstens konserthus redan var slutsålda. Med två veckor kvar till premiär i slutet av oktober, tog Kenneth och Magdalena Ericsson beslutet att hans berättelser skulle filmas. Konserten med dessa filmer och resterande konserter genomfördes på samma sätt. Vid några tillfällen var Kenneth med i publiken och kom upp på scenen mot slutet av programmet och fick ta emot stående ovationer. Hans berättelse lever kvar, och i de kommande konserterna kan de som lyssnar ta del av den och ett knippe av den rika låtskatt som bröderna lämnade efter sig.

Medverkande: 
Åsa Jinder, Thomas Järvheden, Magdalena Eriksson åttamannaband.
Bandet består av musiker och sångare från Örebro:
Daniel Björnmo, gitarr
Magnus Sjöqvist, bas
Jonas Ottosson, trummor
Fredrik Kjellgren, piano och keyboard
Åsa Lindström, cello
Magdalena Eriksson, kör
Andreas Gustafsson, kör
Per-Erik Domargård , kör
Producent: Magdalena Eriksson Lady M Music

Om Åsa Jinder är en av våra mest folkkära och välmeriterade folkmusiker, riksspelman, nyckelharpist, kompositör, producent, textförfattare, författare och föreläsare. Hon har turnérat oavbrutet i över 45 år. 1979 blir Åsa Jinder den yngsta riksspelmannen genom tiderna. Ett år senare debuterade hon med LP-skivan "Åsa Jinder spelar nyckelharpa" och har sedan dess släppt flertalet album och belönats med Guld och platinaskivor. Åsa har spelat solo på Nobelfesten. 1995 vinner Jinder Eurovision Song Contest i Dublin tillsammans med den norska gruppen "Secret Garden" med sången "Nocturne". Läs mer via: www.asajinder.com 

Om Thomas Järvheden I takt med att musik-lyssnarskaran växt sig stor har Thomas låtit musiken ta allt större plats i karriären och turnérar flitigt runt om i landet med humorlåtarna. Thomas gör fortfarande en del inhopp på standup-klubbarna, och då blandar han standup med komiska musikinslag. På Youtube och Spotify streamas hans musik hundratusentals gånger i månaden och han har medverkat i musikaler som "Annie", "Glada Änkan" och under våren 2023 spelat han en av huvudrollerna i musikalen ”We will rock you”. Läs mer via: www.thomasjarvheden.se

LADY M MUSIC

Presskontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

WERECKI PROMOTION COMPANY
www.werecki.com 

Nyckelord

Kontakter

RICKARD WERECKICEOWERECKI PROMOTION COMPANY

Rickard Werecki har sedan 1997 framgångsrikt arbetat med många av Sveriges största och ledande produktioner, med flera års erfarenheter inom media och strategisk PR, kommunikation, projektledning, rådgivning, planering, varumärken inom artist, musik, show, turné, teater, kultur och nöjesindustrin!

KONTAKT:

Tel:0707178008pr@werecki.com

Bilder

Fotograf Berry Levine
Fotograf Berry Levine
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

WERECKI PROMOTION  COMPANY
WERECKI PROMOTION COMPANYhttp://werecki.com

PR & kommunikationsbyrå inom:
Musik, Kultur och Nöje!

WERECKI PROMOTION COMPANY är en PR och kommunikationsbyrå. Vi arbetar med många av Sveriges största och ledande produktioner och har flera års erfarenheter och kunskap av strategisk PR, kommunikation, media, varumärke, projektledning, rådgivning, releaser, företag, event och planering inom flera områden men främst inom musik, artist, show, turné, film, teater, kultur och nöje!

Rickard Werecki har sedan 1997 framgångsrikt arbetat med många av Sveriges största och ledande produktioner, med flera års erfarenheter inom strategisk PR och kommunikation, projektledning, rådgivning, planering, varumärke och media främst inom artist, show, turné, teater, musik, kultur och nöje!

Följ WERECKI PROMOTION COMPANY

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WERECKI PROMOTION COMPANY

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum