Diskrimineringsombudsmannen

Missgynnande när byggföretag avslutade snickares provanställning

Dela
Diskrimineringsombudsmannen (DO) begär att ett byggföretag ska betala skadestånd till en man vars provanställning avbröts efter att han varit hemma för vård av sitt allvarligt sjuka barn. Enligt DO utgör företagets agerande ett missgynnande enligt föräldraledighetslagen.

Mannen påbörjade i september 2022 en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning som snickare hos ett byggföretag i Stockholmsområdet. På grund av att ett av mannens barn drabbats av en allvarlig sjukdom har mannen varit tillfälligt föräldraledig för vård av barn (vab) i stor utsträckning. I början av mars meddelade mannen att han skulle kunna återgå i arbete men att han fortsatt skulle behöva vabba i viss utsträckning. Arbetsgivaren avbröt ett par dagar senare provanställningen.

När mannen ytterligare ett par dagar senare ringde upp arbetsgivaren för att få en förklaring till beslutet fick han till svar att de inte lärt känna varandra eftersom anmälaren inte varit på arbetet tillräckligt mycket.

DO:s bedömning är att mannen har missgynnats i strid med föräldraledighetslagen genom beslutet att avbryta provanställningen.

– Det finns en vägledande dom från Arbetsdomstolen som tydliggör att det är möjligt att förlänga en provanställning när frånvaro, till exempel i samband med vab, har gjort att en arbetstagares prestation inte har kunnat bedömas. När arbetsgivaren i stället väljer att avbryta provanställningen av skäl kopplade till frånvaron är det därför ett missgynnande, säger Sandra Danowsky, jurist på DO:s processenhet.

DO begär nu att byggföretaget ska betala 200 000 kronor i skadestånd till mannen. För det fall bolaget motsätter sig DO:s begäran kommer DO att lämna in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

DO 2023/2147

Nyckelord

Kontakter

Om

Diskrimineringsombudsmannen
Diskrimineringsombudsmannen
Råsundavägen 18
169 04 Solna

08-120 20 700http://www.do.se/

Diskrimineringsombudsmannen (DO) är en myndighet som arbetar för ett samhälle fritt från diskriminering.

Följ Diskrimineringsombudsmannen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diskrimineringsombudsmannen

Diskriminering när kommun drog tillbaka erbjudande om sommarvikariat8.12.2023 09:07:00 CET | Pressmeddelande

Det var diskriminering när en kommun i Mellansverige först erbjöd en man ett sommarvikariat som boendestödjare, men senare drog tillbaka det erbjudandet. Skälet till tillbakadragandet var att mannen tidigare själv hade haft boendestöd. Tillbakadragandet berodde på ett missförstånd om kommunens rutiner, men innebar att mannen diskriminerades på grund av sin funktionsnedsättning.

Ny rapport: Kunskapsbrister om AI innebär risk för diskriminering15.11.2023 09:05:21 CET | Pressmeddelande

Många arbetsgivare känner inte till att de redan idag använder sig av artificiell intelligens, AI, eller annat automatiserat beslutsfattande. Det visar den rapport om AI och risker för diskriminering i arbetslivet som Diskrimineringsombudsmannen, DO, publicerar idag. Att arbetsgivare har denna kunskap är avgörande för att arbeta förebyggande för att motverka diskriminering vid tillämpning av tekniken, skriver DO.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum