Svenska Triathlonförbundet

Mikael Kjellander ny generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet

Dela
Svenska Triathlonförbundet kan stolt meddela utnämningen av Mikael Kjellander till ny generalsekreterare. Mikael kommer att tillträda sin befattning i början av september 2023 och kommer att spela en central roll i att leda och utveckla triathlon i Sverige.

Mikael Kjellander är för närvarande enhetschef på regionsjukhuset Karsudden och han har en gedigen erfarenhet av att organisera och leda andra, vilket kommer att vara till stor nytta i hans nya roll som generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet.

Mikael är även aktiv inom triathloncommunityn och var med och grundade Julita Triathlon 2015. Han har sen dess fortsatt vara en drivande kraft inom föreningen. Mikael är utbildad sjuksköterska och barn- och ungdomsledare, samt har genomgått UGL – utveckling av grupp och ledare vid Försvarshögskolan.

Mikael Kjellander uttrycker sin entusiasm inför sin nya roll och sporten han ska representera: 

”Triathlon har varit en passion för mig sedan jag upptäckte det för tio år sedan genom en liten lokal tävling. Det har inte bara gett mig otroliga upplevelser och minnen, utan det har också format den person jag vill vara. Att få möjligheten att bidra till idrottens utveckling i Sverige är en ära för mig. Tillsammans med Svenska Triathlonförbundet ser jag fram emot att förverkliga vårt strategidokument Svensk Triathlon 2028 – Världens bästa.”

Svenska Triathlonförbundet har i uppdrag att administrera, utveckla och marknadsföra triathlon i Sverige. Förbundet är medlem i Riksidrottsförbundet, World Triathlon och Europe Triathlon samt i Sveriges Olympiska Kommité och Sveriges Paralympiska Kommité. Triathlon etablerades som del i det olympiska programmet vid OS i Sydney år 2000 och har sedan dess växt kraftigt både nationellt och globalt. 

Henrik Nöbbelin, ordförande för Svenska Triathlonförbundet, uttrycker sin tilltro till Mikael Kjellander: 

"Vi är mycket glada över att ha Mikael Kjellander som generalsekreterare för Svenska Triathlonförbundet. Hans erfarenhet och passion för både triathlon och verksamhetsutveckling kommer att vara en tillgång för förbundet och hjälpa oss att driva sporten framåt. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa en framgångsrik framtid för triathlon i Sverige."

Fram till dess att Mikael Kjellander tillträder tjänsten som generalsekreterare så fortsätter Johanna Green sitt arbete som tf. Kanslichef för Svenska Triathlonförbundet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Nöbbelin - Ordförande, Svenska Triathlonförbundet 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum