Svenska Triathlonförbundet

VIGGO AQUATHLON; Ett samarbete mellan Stockholm Triathlon och Viggo Foundation

Dela

Viggo Foundation har inlett ett samarbete med Stockholm Triathlon genom det spännande loppet Viggo Aquathlon. Denna unika tävling omfattar, precis som traditionell triathlon, tre olika moment med löpning, simning och slutligen löpning igen - men helt anpassat för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Loppet kommer att äga rum den 3 augusti 2024 på Djurgården i Stockholm.

Tävlingen arrangeras av Svenska Triathlonförbundet tillsammans med lokala föreningar vid Sjöhistoriska på Södra Djurgården. Det blir ett eget lopp för barn och unga med NPF som är helt anpassat efter deltagarnas behov, så att alla kan vara med.

Svenska Triathlonförbundet strävar aktivt efter att inkludera personer med funktionsvariationer i sin verksamhet. Samarbetet med Viggo Foundation blir ett ytterligare steg mot att skapa Triathlon för alla.

De tre momenten görs helt efter deltagarnas förmåga och inkluderar löpning, simning och sedan löpning igen. Man får använda sig av hjälpmedel om man vill och deltagarna får själva välja om de under simningen vill plaska, doppa eller simma en bit. Självklart får även föräldrar, syskon eller ledsagare följa med om så önskas.


Mer information här>>>

Kontakter

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

Svenskt Mästerskap (SM) och Riksmästerskap (RM) Tävlingar 202426.2.2024 13:08:20 CET | Pressmeddelande

Svenska Triathlonförbundet är glada att presentera årets mästerskapstävlingar, som omfattar några av de mest klassiska loppen tillsammans med tävlingar från den "yngre generationen". År 2024 hyllar vi även två jubileum, där Säter Triathlon firar 40 år och Sala Silverman firar 20 år. Det svenska triathlonsäsongen närmar sig snabbt, och alla längtar efter att få testa sina färdigheter i det friska vårvädret. Att börja säsongen med mästerskapsloppet i Arlandastad sätter ribban högt från början, och vi ser fram emot en spännande och underhållande tävlingssäsong.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye