Svenska Triathlonförbundet

Svenskt Mästerskap (SM) och Riksmästerskap (RM) Tävlingar 2024

Dela

Svenska Triathlonförbundet är glada att presentera årets mästerskapstävlingar, som omfattar några av de mest klassiska loppen tillsammans med tävlingar från den "yngre generationen". År 2024 hyllar vi även två jubileum, där Säter Triathlon firar 40 år och Sala Silverman firar 20 år.

Det svenska triathlonsäsongen närmar sig snabbt, och alla längtar efter att få testa sina färdigheter i det friska vårvädret. Att börja säsongen med mästerskapsloppet i Arlandastad sätter ribban högt från början, och vi ser fram emot en spännande och underhållande tävlingssäsong.

Foto: John Hansson
Foto: John Hansson

Tävlingar och Datum:

1. Arlandastad Duathlon, 1 maj - SM/RM duathlon
Loppet äger rum på det avlysta Arlandastad Test Track 2. Duathlon-formatet består av löpning-cykling-löpning. Den platta och snabba banan möjliggör klungkörning på cykeln, vilket gör det lätt för publik att följa tävlingen.

2. Hallsta Triathlon, 2 juni - SM sprintdistans
Hallsta Triathlon äger rum i Hallstahammar och inkluderar en simning i den grunda Skantzsjön, vars varma vatten ger en utmärkt inledning på tävlingen. Cykelsträckan är varierad med både snabba raksträckor och tekniska partier, medan löpningen tar dig genom en vacker miljö nära vattnet.

3. Säter Triathlon, 7 juli - SM/RM olympiskdistans
Säter Triathlon, som i år firar sitt 40-årsjubileum, är en ikonisk triathlontävling med en lång och respektingivande historia. Genom åren har Säter varit värd för ett flertal SM/RM-tävlingar, samt internationella evenemang som EM/VM på långdistans och Världscupen på olympisk distans. För alla triathlonentusiaster är Säter en plats som inte får missas.

4. Stockholm Triathlon, 3 augusti - RM sprintdistans
Stockholm Triathlon äger rum på Djurgården i Stockholm och har sina rötter i en tävling som startades för över 15 år sedan. Simningen sker i Djurgårdsbrunnskanalen, cyklingen på och runt Gärdet och löpningen i en fantastisk miljö nära vattnet. Tävlingen är mycket publikvänlig.

5. Sala Silverman, 23 augusti - PARA-SM sprintdistans och 24 augusti - SM/RM medeldistans
Sala Silverman, som firar 20 år, kommer att vara värd för både PARA-SM och den klassiska SM/RM medeldistans. Med sin gedigna erfarenhet som arrangör och en stark lokal förankring, erbjuder Sala Silverman en utmärkt arena för både para- och medeldistanstävlingen.

Alla ovanstående tävlingar ingår i Svenska Triathloncupen (STC), som ger ytterligare spänning och prestige till säsongen. Mer om STC finner du här>>>

För mer information om varje tävling, vänligen kontakta arrangörerna.

Låt oss tillsammans göra 2024 till en minnesvärd och framgångsrik tävlingssäsong för alla triathleter och fans runt om i landet!

Kontakter

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

VIGGO AQUATHLON; Ett samarbete mellan Stockholm Triathlon och Viggo Foundation19.3.2024 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Viggo Foundation har inlett ett samarbete med Stockholm Triathlon genom det spännande loppet Viggo Aquathlon. Denna unika tävling omfattar, precis som traditionell triathlon, tre olika moment med löpning, simning och slutligen löpning igen - men helt anpassat för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Loppet kommer att äga rum den 3 augusti 2024 på Djurgården i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye