Svenska Triathlonförbundet

Svenska Triathlonförbundet presenterar Svenska Triathloncupen 2024 samt avslöjar värdskapet för SM/RM på Olympisk distans

Dela

2023 års succéformat för Svenska Triathloncupen fortsätter under 2024, och redan nu kan vi presentera samtliga deltävlingar som kommer att ingå. Formatet ger deltagarna större flexibilitet och fler chanser att tjäna poäng i STC, där det finns totalt 12 deltävlingar. 

Foto: John Hansson

Deltagarnas tre bästa resultat räknas samman för att ge dem deras totalpoäng. Tävlingarna håller olika nivå (graderade med stjärnor) och ger därför olika många poäng. Låter det komplicerat? Det är det egentligen inte. Gå in på Svenska Triathloncupens hemsida (www.svenskatriathloncupen.se) och läs mer om hur det fungerar.

Föreningscupen finns såklart kvar och har till 2024 putsats ytterligare för att ge bra förutsättningar för en spännande säsong.

Master Total lever också vidare. Det är ett koncept där Age Groupers tävlar mot varandra om totalsegern, oavsett vilken åldersklass de tillhör. Poängen räknas om enligt ett system som är lite likt golfens handikappsystem. Deltagarna samlar samtidigt fortfarande poäng enligt det ”vanliga” Age Groupkonceptet. Det gör att du AG-tävlande nu tjänar poäng i två olika tävlingsmoment varje gång de startar en cuptävling.

Vilka tävlingar som ingår i detta koncept samt mer information om Master Total finner du på Svenska Triathloncupens webbplats.

Det står nu också klart att SM och RM på Olympisk distans kommer att genomföras vid Säter Triathlon den 7 juli. Säter har tidigare varit värd för en mängd tävlingar, inklusive VM i långdistans, och anses vara en av svensk triathlons mest klassiska tävlingsplatser. Vi ser fram emot fantastiska tävlingar i denna charmiga sommarpärla, just när Sverige är som vackrast!

Kontakter

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

VIGGO AQUATHLON; Ett samarbete mellan Stockholm Triathlon och Viggo Foundation19.3.2024 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Viggo Foundation har inlett ett samarbete med Stockholm Triathlon genom det spännande loppet Viggo Aquathlon. Denna unika tävling omfattar, precis som traditionell triathlon, tre olika moment med löpning, simning och slutligen löpning igen - men helt anpassat för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Loppet kommer att äga rum den 3 augusti 2024 på Djurgården i Stockholm.

Svenskt Mästerskap (SM) och Riksmästerskap (RM) Tävlingar 202426.2.2024 13:08:20 CET | Pressmeddelande

Svenska Triathlonförbundet är glada att presentera årets mästerskapstävlingar, som omfattar några av de mest klassiska loppen tillsammans med tävlingar från den "yngre generationen". År 2024 hyllar vi även två jubileum, där Säter Triathlon firar 40 år och Sala Silverman firar 20 år. Det svenska triathlonsäsongen närmar sig snabbt, och alla längtar efter att få testa sina färdigheter i det friska vårvädret. Att börja säsongen med mästerskapsloppet i Arlandastad sätter ribban högt från början, och vi ser fram emot en spännande och underhållande tävlingssäsong.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye